H PQH μοιράζει τα ιμάτια της 5Ε με 112 πλειστηριασμούς κατά της ιστορικής ποτοποιίας της Πάτρας

Εφόσον δεν μεσολαβήσει προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας, έχουν προγραμματιστεί 112 πλειστηριασμοί εις βάρος της 5E.

pqh

Για τις 26 Φεβρουαρίου 2025, έχει προγραμματιστεί μαζικός πλειστηριασμός 112 ακινήτων της πατρινής ποτοποιίας – οινοποιίας 5Ε. Επισπεύδουσα είναι η υπό εκκαθάριση Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, που εκπροσωπείται από τον Ειδικό Εκκαθαριστή PQH.

Η 5Ε ή αλλιώς Ελληνική Εμπορική Εταιρεία Εισαγωγών Εξαγωγών / ΑΜΒΟΥΡΓΕΡ & ΣΙΑ άκμασε 19ο και 20ο αιώνα και όταν πτώχευσε έγινε 5Ε. Η 5Ε δεν παράγει πλέον και περιορίστηκε στην εκμετάλλευση των ακινήτων που είχε στην ιδιοκτησία της. Οι εγκαταστάσεις της στέγασαν οινοποιίες, οινοπνευματοποιίες και ποτοποιίες οινοπνευματωδών, έως και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980.

Εφόσον δεν μεσολαβήσει προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας, έχουν προγραμματιστεί 112 πλειστηριασμοί εις βάρος της 5E. Από αυτούς ξεχωρίζει ο πλειστηριασμός του οικοπέδου επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 67 στην Πάτρα, όπου υπάρχουν οι παλαιές εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μάμος. Το συγκεκριμένο σφυρί παρουσιάζει και την υψηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς, ήτοι 3.600.000 ευρώ.

pqh

Αναλυτικά, οι πλειστηριασμοί αφορούν:

Α) ένα οικόπεδο έκτασης 1.243 τ.μ., που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης των Πατρών του Δήμου Πατρέων Νομού Αχαΐας, επί της οδού Αμερικής 2Β. Εντός του οικοπέδου υφίσταται ισόγεια αποθήκη από τσιμεντόλιθους και επικάλυψη στέγης ελλενίτ επιφανείας περίπου 980 τ.μ., το οποίο είναι σε σχετικά κακή κατάσταση. Τιμή πρώτης προσφοράς: 498.000 ευρώ.

Β) ένα οικόπεδο έκτασης 1.703 τ.μ., που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης των Πατρών του Δήμου Πατρέων Νομού Αχαΐας, επί της οδού Αμερικής. Το οικόπεδο αξιοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων από εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων. Τιμή πρώτης προσφοράς: 651.000 ευρώ.

Γ) δέκα οριζόντιες ιδιοκτησίες (αποθήκες, θέσεις στάθμευσης και διαμερίσματα) που ανήκουν σε κτίριο που βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 3.994,00 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη Μέση Αγυιά, επί της οδού Αρχ. Μακαρίου 10. Τιμή πρώτης προσφοράς: από 3.800 ευρώ έως 185.900 ευρώ.

Δ) 33 οριζόντιες ιδιοκτησίες (αποθήκες, θέσεις στάθμευσης και διαμερίσματα) που ανήκουν σε κτίριο που βρίσκεται σε οικόπεδο που βρίσκεται μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο της πόλης των Πατρών, του Δήμου Πατρέων, στη θέση “Μέση Αγυιά”, έκτασης 2.771,33 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς: από 2.600 έως 185.200 ευρώ.

Ε) 62 οριζόντιες ιδιοκτησίες (θέσεις στάθμευσης, αποθήκες και διαμερίσματα) που ανήκουν σε δύο κτίρια που αποτελούν συγκρότημα και βρίσκονται σε οικόπεδο που βρίσκεται στην αρκτική πλευρά της πόλης των Πατρών του Δήμου Πατρών, στην περιοχή Αγυιά, επιφάνειας 2.696,21 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς: από 1.700 ευρώ έως 282.800 ευρώ.

ΣΤ) ένα οικόπεδο 798,00 τ.μ. κατά τον τίτλο κτήσης και κατά τα κτηματολογικά φύλλα εκτάσεως 927 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη Μέση Αγυιά Πατρών. Τιμή πρώτης προσφοράς: 251.000 ευρώ.

Ζ) ένα οικόπεδο έκτασης 8.578 τ.μ. που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης των Πατρών του Δήμου Πατρέων Νομού Αχαΐας, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 67. Γίνεται μνεία ότι, εντός του ακινήτου υπάρχουν παλαιές εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μάμος, ισόγειες και διώροφες, πλην ενός τετραώροφου κτιρίου και μιας ψιλής καμινάδας, χτισμένες από εμφανή λιθοδομή ή οπτοπλινθοδομή, στεγασμένες ή ασκεπείς και κατάστασης που κυμαίνεται μέτρια για το τετραώροφο κτίριο έως πολύ κακή για τα λοιπά κτίσματα. Τιμή πρώτης προσφοράς: 3.600.000 ευρώ.

Η) ένα οικόπεδο έκτασης 1.902 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης των Πατρών του Δήμου Πατρέων Νομού Αχαΐας, επί της οδού Διαγόρα. Εντός του οικοπέδου υπάρχουν κατασκευές, πεπαλαιωμένα κτίσματα και δεξαμενές, τα οποία πιθανότατά είναι ασκεπή και πρέπει να κατεδαφιστούν / απομακρυνθούν προκειμένου να είναι δυνατή η βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου. Τιμή πρώτης προσφοράς: 1.078.000 ευρώ.

Θ) ένα οικόπεδο έκτασης 7.776 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης των Πατρών του Δήμου Πατρέων Νομού Αχαΐας, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 62 και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10. Στο νοτιοδυτικό άκρο του οικοπέδου υφίσταται διώροφο κτίριο κάλυψης περί των 105 τ.μ., το οποίο κατά την εξωτερική αυτοψία ήταν σχεδόν πλήρως καλυμμένο με πυκνή βλάστηση και πιθανότατα είναι ασκεπές. Το συγκεκριμένο κτίριο θεωρείται ότι είναι κατασκευής περί το 1970, ενώ είναι εγκαταλειμμένο και σε κακή κατάσταση. Τιμή πρώτης προσφοράς: 2.782.000 ευρώ.

Ι) ένα οικόπεδο έκτασης 891 τ.μ. μετά του επ’ αυτού διωρόφου κτίσματος. Βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης των Πατρών του Δήμου Πατρέων Νομού Αχαΐας, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 62. Το κτίσμα εντός του οικοπέδου είναι παλαιότητας προ του έτους 1955, αποτελούμενο από ισόγεια κατοικία 120,53 τ.μ. και κατοικία α’ ορόφου 120,53 τ.μ. και β’ όροφο (δώμα) 30,61 τ.μ. Καθώς πρόκειται για κτίσμα προ του 1955, αυτό θεωρείται νομίμως υφιστάμενο. Γίνεται μνεία ότι εκκρεμεί δικαστήριο για τμήμα οικοπέδου εμβαδού 64,63 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς: 624.000 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Αχαΐα: Ολονύχτια επιφυλακή σε Αιγείρα και Μοναστήρι, στην «Π» οι πρόεδροι των χωριών ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα ήχηση του «112» για εκκένωση στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Αιγιάλεια: Πένθιμο κλίμα για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, το λιποθυμικό επεισόδιο στο Δημαρχείο και το μούδιασμα

Σεισμική δόνηση «κούνησε» τη Θεσπρωτία, αισθητή στην Κέρκυρα

Πάτρα: Επιτέθηκε και χτύπησε τη γυναίκα του με «μάρτυρα» το παιδί τους

Πάτρα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σουπερ μάρκετ, έπεσε παλέτα ενός τόνου!

 

Metrica