Σακελλαροπούλου από Λευκωσία: Θα συνεχίσουμε μαζί να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και του λαού της

«Η 1η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις θυσίες που οδήγησαν στην ανεξάρτητη Κύπρο»

Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λευκωσία, παρακολούθησε, μαζί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, τη στρατιωτική παρέλαση για την 64η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, με δήλωσή της, η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «η 1η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις θυσίες που οδήγησαν στην ανεξάρτητη Κύπρο» και προσέθεσε ότι «64 χρόνια μετά την ίδρυσή της, και παρά την παράνομη τουρκική εισβολή του 1974 και την συνεχιζόμενη κατοχή, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Καταλήγοντας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι «δεμένοι με αδελφικούς δεσμούς, Ελλάδα και Κύπρος, θα συνεχίσουμε μαζί να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και του λαού της. Χρόνια πολλά!».

Νωρίτερα, η κυρία Σακελλαροπούλου παρέστη στο τρισάγιο που τελέστηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα και κατέθεσε στεφάνι. Στεφάνι επίσης κατέθεσε στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, καθώς και στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης.