Εκλογές Ομοσπονδίας Εμπόρων: Ψηφοφορία φιάσκο και αλληλοκατηγορίες, έχασαν κωδικούς και ξαναψήφισαν

Διαξιφισμοί και αιχμές μεταξύ των αντιπάλων επικεφαλής

Εκλογές

Ανω-κάτω έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ) στην Πάτρα.

Η διά ζώσης εκλογική διαδικασία έγινε το απόγευμα της Κυριακής σε ξενοδοχείο της παραλιακής, όπου προήλθαν για να ψηφίσουν 52 εκλογικοί αντιπρόσωποι. Ωστόσο σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 30 αντιπρόσωποι και ακυρώθηκε αργά το βράδυ.

ΕκλογέςΟπως ανέφερε στην «Πελοπόννησο» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» Γιώργος Πασιόπουλος, χάθηκαν από μέλος της εφορευτικής επιτροπής οι κωδικοί εισόδου στο ψηφιακό σύστημα ZEYS του υπουργείου Εσωτερικών και επειδή το σύστημα απαιτεί ταυτοποίηση από δύο μέλη της επιτροπής για καταμέτρηση των ψήφων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία της Κυριακής ακυρώθηκε και επαναλήφθηκε την Δευτέρα, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Ετσι, η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» του νυν προέδρου Γιώργου Βαγενά επικράτησε, αλλά με οριακή πλειοψηφία, καθώς έπεσε από τις 16 στις 9 έδρες, ενώ ο αντίπαλός του, Κωνσταντίνος Πασιόπουλος με τον συνδυασμό «Νέα Πορεία», έλαβε 6 έδρες και η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με τον Κωσταντίνο Τηλιγάδη, 2 έδρες.

Ο Κωνσταντίνος Πασιόπουλος κατηγόρησε τον Γιώργο Βαγενά ότι «έδωσε κάλπικα αποτελέσματα και βγήκε να θριαμβολογήσει, ενώ έγιναν εγκληματικά λάθη στην εκλογική διαδικασία». Σε κάθε περίπτωση, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, στην «Πελοπόννησο» σημείωσε με δηκτικό τρόπο για τον πρόεδρο της ΟΕΕΣΠ, ότι «ήταν οδυνηρό καθώς υπέστη πανωλεθρία και θα τρέμει το φυλλοκάρδι του σε κάθε ψηφοφορία, αφού από την παντοκρατορία των 16 εδρών, τώρα έχει οριακή πλειοψηφία στο ΔΣ».
Ακόμα, σημείωσε πως ο ίδιος εξέλεξε τρεις εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας (Ερμίνα Διονυσάτου, Κώστα Ζαφειρόπουλο και Μιχάλη Παντελή), ενώ ο αντίπαλός του Γιώργος Βαγενάς, ήταν αυτός που «έριξε» τους Πατρινούς, εκλέγοντας στο νέο συμβούλιο, μόνο τον εαυτό του και τον κομματικό του φίλο Μάκη Μακρή.

«Διέσυρε την Πάτρα ο κ. Βαγενάς» είπε ο κ.Πασιόπουλος, που κατήγγειλε ακόμα ότι, εκτός από την πολύ άσχημη διοργάνωση των εκλογών, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομοσπονδίας δεν υπήρχε δείπνο, ούτε καν πρωινό για τους εκλέκτορες που προσήλθαν από όλη την περιφέρεια, ενώ έφτασαν στο σημείο να γράφουν τα ψηφοδέλτια στο χέρι προκειμένου να ψηφίσουν για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό.

Ο Γιώργος Βαγενάς απάντησε από την πλευρά του ότι το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως, ο αντιπρόσωπος που έχασε τους κωδικούςΕκλογές ανήκει στην παράταξη Πασιόπουλου (Βασίλης Στριφτούλιας) και άρα ό,τι έγινε οφείλεται στην παράταξή του. «Την επόμενη φορά ελπίζουμε να επιδείξει την ανάλογη σοβαρότητα και να τοποθετήσει τα κατάλληλα άτομα στην εφορευτική επιτροπή», είπε στην «Πελοπόννησο» ο κ.Βαγενάς, αφήνοντας και υποψίες για εσκεμμένη αμέλεια, επειδή όπως είπε, «η όλη διαδικασία δείχνει ότι κάτι φοβήθηκαν μάλλον από τα πρώτα αποτελέσματα και προσπάθησαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα δεδομένα».

Στην ερώτηση αν αυτό αποτελεί μομφή, ο κ. Βαγενάς είπε «δεν έχω να δηλώσω κάτι άλλο, γιατί ό,τι έχει γίνει, το έχει το έχει καταγράψει η δικαστική αντιπρόσωπος».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε πως ο συνδυασμός του πήρε ποσοστό 53%, ο αντίπαλός του 35% και ο Κώστας Τηλιγάδης 12%. «Τέτοια ποσοστά δεν παίρνουν ούτε κυβερνήσεις» δήλωσε, ενώ, απαντώντας στην αιχμή ότι δεν στήριξε πατρινούς υποψήφιους, ο πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ έστειλε μηνύματα: «Η δήλωσή μου είναι ότι η Πάτρα δεν στήριξε εμένα. Αλλά, αυτό αντιμετωπίζεται την επόμενη φορά που θα έχουμε εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας. Ας μην αγχώνονται. Οι Πατρινοί που βγάζουμε στην ΕΣΕΕ είναι πάνω από 12 και θέλουν όλοι να ασχοληθούν στις επόμενες εκλογές με τον Εμπορικό Σύλλογο στην Πάτρα».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι συνδυασμοί έλαβαν για το ΔΣ:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ  (Βαγενάς) 

Ποσοστό: 52% και 9 έδρες 

Εκλέγονται οι:

Βαγενάς Γεώργιος
Σιαψάλης Νικόλαος
Σπυρόπουλος Σπύρος
Γεωργακόπουλος Ιωάννης
Καρβουνιάρης Ιωάννης
Παπαδόπουλος Χαράλαμπος
Τσάκωνας Ευάγγελος
Μακρής Ευθύμιος
Τζίμου Αναστασία
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ (Πασιόπουλος)
Ποσοστό: 35% και 6 έδρες
Εκλέγονται οι:
Πασιόπουλος Κωνσταντίνος
Γεώργαρης Βασίλειος
Διονυσάτου Ερμιόνη
Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίν
Κωστίκογλου Σωκράτης
Παντελής Μιχαήλ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ (Τηλιγάδης) 

Ποσοστό: 13% και 2 έδρες 
Εκλέγονται οι:
Τσίρος Ανδρέας
Τσιλιγιάννης Κωνσταντίνος

Επίσης εκλέγονται στην Ελεγκτική Επιτροπή οι εξής:

Κακκαβάς Κωνσταντίνος
Παπαχριστόπουλου Μαρία
Τριγωνίδης Θεόδωρος
Γερασίμου Αικατερίνη
Σπυρόπουλος Βασίλειος

Τέλος εκλέγονται αντιπρόσωποι για την ΕΣΕΕ, 67 μέλη.