Ισραήλ: Έδωσε εντολή εκκένωσης σε 30 χωριά του Νότιου Λιβάνου

Συνεχίζει την χερσαία επιχείρηση στον νότιο Λίβανο το Ισραήλ.

Ισραήλ

Οι ισραηλινές δυνάμεις καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν άλλα 24 χωριά στον νότιο Λίβανο.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κάλεσαν τους κατοίκους σε άλλα 30 περίπου χωριά της περιοχής του νότιου Λιβάνου να εκκενώσουν χθες, μετά την έναρξη της χερσαίας εισβολής.

«Εκκενώστε τα σπίτια σας αμέσως. Να είστε προσεκτικοί, απαγορεύεται να κατευθυνθείτε νότια. Οποιαδήποτε κίνηση προς τα νότια θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο. Θα σας ενημερώσουμε όταν είναι ασφαλές να επιστρέψετε στα σπίτια σας», ανέφερε ο αραβικός εκπρόσωπος του IDF Αβιτσάι Αντράι σε ανάρτησή του στο Χ.

Συνεχίζει την χερσαία επιχείρηση στον νότιο Λίβανο το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του εισήλθαν στον Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας σε μια «περιορισμένη», όπως την αποκάλεσε, χερσαία εισβολή – αν και η Χεζμπολάχ αρνήθηκε ότι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν στη χώρα.

Εντωμεταξύ χθες το Ιράν επιτέθηκε με πυραύλους στο Ισραήλ σε απάντηση της δολοφονίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ Νασράλα και άλλων αξιωματούχων της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το iefimerida, το Ισραήλ αντέκρουσε την επίθεση ενώ το μέγα ερώτημα τώρα είναι πώς θα απαντήσει το Τελ Αβίβ. Οι ισορροπίες δύσκολες, με την υφήλιο να αναμένει τον τρόπο απάντησης, ενώ την ίδια ώρα όπως φαίνεται το Ισραήλ συνεχίζει κανονικά την επιχείρηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Νότιο Λίβανο με σκοπό να καταστρέψει τις υποδομές της Χεζμπολάχ.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι μονάδες του πεζικού και τεθωρακισμένων εντάσσονται στις χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο, ενώ χθες ανακοίνωσε ότι μονάδες των ειδικών δυνάμεων και αλεξιπτωτιστές εισήλθαν στο έδαφος του Λιβάνου σε μικρή απόσταση από τη μεθόριο.

 

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Τι θα πληρώσουν οι καταναλωτές τον Οκτώβριο, όλα τα τιμολόγια

Μέση Ανατολή: Ολα ανοικτά ακόμα και «χτυπήματα» πυρηνικών εγκαταστάσεων στα Ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν

Διεθνής ανησυχία στην αγορά πετρελαίου, άλμα έως και 5% στην τιμή

Πάτρα: Πτώση άνδρα από μπαλκόνι

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 2/10, η πρόγνωση για την Πάτρα, πότε έρχεται η νέα κακοκαιρία τύπου «Π», ποιες περιοχές θα επηρεάσει