Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη, ιστορική και ταυτόχρονα μια τελευταία ευκαιρία

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την την ηγεσία του κόμματος σε άρθρο του ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής 6/10/2024.

Κατρίνης

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την Κυριακή 6/10/2024, ο υποψήφιος Πρόεδρος Μιχάλης Κατρίνης, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει εαυτόν στην πρώτη γραμμή, σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη, ιστορική και ταυτόχρονα μια τελευταία ευκαιρία.

Για αυτό είμαι υποψήφιος. Γιατί δεν συμβιβάζομαι με:

-ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%

-ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς

-ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία», λέει στο άρθρο του ο κ. Κατρίνης και προσθέτει: «Είμαι υποψήφιος

-γιατί πιστεύω ότι ο χρόνος μας τελειώνει και είναι μονόδρομος η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση. Αυτή που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές και πέτυχε ότι δε μπόρεσαν να πετύχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διευκρινίζει ότι «μιλώ ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Ξέρω ότι αυτή η άποψη ενοχλεί. Και μαζί ενοχλούν και αυτοί που τη διατυπώνουν, καθαρά και δυνατά.

Για αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης. Μηχανισμοί απαξίωσης της προσπάθειας μου, αφού ο κίνδυνος για τα μεγάλα συμφέροντα είναι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που δεν θα μπορούν να την ελέγξουν» και καταλήγει λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ ή θα συγκρουστεί με αυτές τις λογικές και καταστάσεις ή θα εγκλωβιστεί στο ρόλο του μικρομεσαίου κόμματος».

Ακολουθεί το άρθρο του Μιχάλη Κατρίνη

Αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση και κυρίως δεν υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Είναι η εικόνα ενός πολιτικού αδιεξόδου, που απειλεί να μας καταπιεί όλους.

Ας δούμε το κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τέτοιας μορφής απόρριψη απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Συναισθήματα παραίτησης, απογοήτευσης, έλλειψης εμπιστοσύνης απέναντι σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη.

Δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, που υπάρχει για να διαιωνίζει την πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη, ιστορική και ταυτόχρονα μια τελευταία ευκαιρία.

Για αυτό είμαι υποψήφιος. Γιατί δεν συμβιβάζομαι με:

ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%
ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς
ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία.
Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι ο χρόνος μας τελειώνει και είναι μονόδρομος η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση. Αυτή που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές και πέτυχε ότι δε μπόρεσαν να πετύχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μιλώ ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Ξέρω ότι αυτή η άποψη ενοχλεί. Και μαζί ενοχλούν και αυτοί που τη διατυπώνουν, καθαρά και δυνατά.

Για αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης. Μηχανισμοί απαξίωσης της προσπάθειας μου, αφού ο κίνδυνος για τα μεγάλα συμφέροντα είναι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που δεν θα μπορούν να την ελέγξουν.

Οι εποχές μπορεί να έχουν αλλάξει. Όλοι το γνωρίζουμε.

Δεν έχουν αλλάξει, όμως, καταστάσεις όπως οι κοινωνικές ανισότητες. Δεν έχουν αλλάξει οι λογικές της υποτέλειας, οι λογικές που λένε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει φωνή αλλά να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του ξένου παράγοντα.

Οι μη προνομιούχοι της εποχής μας δεν είναι αόρατοι, είναι δίπλα μας. Είναι οι άνθρωποι που στενάζουν από την ακρίβεια, αυτοί που αισθάνονται ότι δεν έχουν μέλλον, αυτοί που κοιμούνται και ξυπνάνε με την αγωνία των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, είναι οι νέοι άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, να ζήσουν και να δουλέψουν με αξιοπρέπεια σε αυτή τη χώρα. Είναι οι επαγγελματίες, οι Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που βρίσκονται ανυπεράσπιστοι απέναντι στη βίαιη αλλαγή της δομής της εθνικής οικονομίας.

Το ΠΑΣΟΚ ή θα συγκρουστεί με αυτές τις λογικές και καταστάσεις ή θα εγκλωβιστεί στο ρόλο του μικρομεσαίου κόμματος.