Τέμπη – Μαρακάκης για συναυλία: «Εκφεύγει του πραγματικού σκοπού του σωματείου και γίνεται κερδοσκοπική»

Συγγενείς των θυμάτων αντιδρούν στη λογική του εισιτηρίου και αναρωτιούνται για τον σκοπό της συγκέντρωσης των χρημάτων, ενώ πλέον η διαμάχη έχει πάρει και δικαστική μορφή με εξώδικα.

Τέμπη

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για τη συναυλία μνήμης που θα διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, με αντίτιμο εισόδου τα 15 ευρώ.

Συγγενείς των θυμάτων αντιδρούν στη λογική του εισιτηρίου και αναρωτιούνται για τον σκοπό της συγκέντρωσης των χρημάτων, ενώ πλέον η διαμάχη έχει πάρει και δικαστική μορφή με εξώδικα.

«Διχασμός δεν υπάρχει, ο σκοπός είναι ένας: Να υπάρξει δικαίωση, να υπάρξει η δικαιοσύνη όχι έτσι όπως εννοείται από το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά πραγματική δικαιοσύνη», λέει στο MEGA ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

«Στόχος όλων είναι, εφόσον στοιχειοθετηθούν ευθύνες, να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται, να μην υπάρχει συγκάλυψη, να μην υπάρχει κανένα μπάζωμα. Αυτό είναι η κοινή αφετηρία όλων. Στα Τέμπη συντελέστηκε ένα έγκλημα, μια δολοφονία».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη: «Την κα Καρυστιανού δεν την έχω γνωρίσει. Υπήρξε μια προσπάθεια από την αρχή, για σύσταση ενός σωματείου για να υπάρξει μια πιο συμπυκνωμένη φωνή και προσπάθεια. Έγιναν κάποιες ενέργειες για το σωματείο, στην πορεία του χρόνου το σωματείο έχασε αρκετά από τα μέλη του και υπήρχαν αρκετές από τις οικογένειες, μερικές εκ των οποίων εκπροσωπώ εγώ, που δε συμφωνούσαν, όχι με την κοινή αφετηρία, αλλά με τον τρόπο που ο καθένας κάνει τον αγώνα του και εν προκειμένω με τον τρόπο που η κα Καρυστιανού έκανε τον αγώνα της».

«Αρχικά υπήρχαν αντιδράσεις που διάφοροι, δε φωτογραφίζω την κα Καρυστιανού, χρησιμοποιούσαν για να πετύχουν τον σκοπό τους τις φωτογραφίες όλων, και των 57. Υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες από δράσεις κάποιων εκ των συγγενών που έκαναν την προσπάθειά τους για να φαίνεται ότι δεν εκπροσωπούν τους πάντες διότι δε συμφωνούσαν με τις συγκεκριμένες πρακτικές», συμπληρώνει.

Όπως λέει ο ίδιος: «Οι πρακτικές οι οποίες είχαν υιοθετηθεί, σε έναν βαθμό, αφορούσαν την καταβολή, τον οβολό δηλαδή, κάποιων χρημάτων από οποιονδήποτε θα συμμετείχε στο σωματείο ή στις δράσεις αυτές. Αυτό ήταν λογικό να ερεθίσει κάποιους από τους γονείς και να τους απομακρύνει. Αυτήν την στιγμή είναι υποπολλαπλάσιο το σύνολο των ανθρώπων που στηρίζουν το Σωματείο από το σύνολο των οικογενειών. Σχεδόν 50 από τις οικογένειες που έχουν χάσει παιδιά και εκατοντάδες από τους επιβάτες, 70 εκ των οποίων εκπροσωπώ εγώ, δεν είναι μέλη του σωματείου».

«Έγινε μια προσπάθεια να γίνει μια συναυλία η οποία εκφεύγει του πραγματικού σκοπού του σωματείου και γίνεται κερδοσκοπική. (…) Δεν μπορεί κανένας να μιλά για λογαριασμό όλων», καταλήγει.