Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης σχολιάζει την επίσκεψη της Αλεξάνδρας Σδούκου: «Είναι προφανές πως η κυβέρνηση “αδειάζει” τον Περιφερειάρχη»

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Σκιαδαρέσης

Με αφορμή την επίσκεψη στην Πάτρα της υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου και τις εξελίξεις για τις ενεργειακές κοινότητες, η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα»- Σπ. Σκιαδαρέσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις του κ. Φαρμάκη ότι ασκούνται πιέσεις για να προχωρήσουν οι ενεργειακές κοινότητες της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες μάλιστα, και προεκλογικά αποτέλεσαν κυρίαρχη δέσμευση της παράταξής του, δυστυχώς η περιφερειακή Αρχή διαψεύστηκε οικτρά από την ίδια την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η υφυπουργός βρέθηκε στην Πάτρα για να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Απόλλων» που υπόσχεται φθηνότερες τιμές ρεύματος στην αυτοδιοίκηση κι άλλους φορείς βάζοντας επί της ουσίας «πάγο» στις ενεργειακές κοινότητες.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση «αδειάζει» τον Περιφερειάρχη, αφού με το νέο πρόγραμμα ανατρέπεται ο υφιστάμενος σχεδιασμός και ταυτόχρονα αναβάλλει την όποια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.
Κατόπιν του διλήμματος που έθεσε η κα Σδούκου «ή Απόλλων ή ενεργειακές κοινότητες» η περιφερειακή μας παράταξη καλεί τον κ. Φαρμάκη να ενημερώσει άμεσα για τις εξελίξεις το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή αυτονομία της Δυτικής Ελλάδος».