Τέμπη: Αντίθετες με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο 26 οικογένειες των θυμάτων

Μεταξύ των υπογραφόντων την ανακοίνωση βρίσκονται και οι οικογένειες του Νικολάου και του Δημητρίου Πλακιά, που ζητούν σεβασμό στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων.

Τέμπη

Την έντονη αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας με εισιτήριο 15 ευρώ στο Καλλιμάρμαρο εκφράζουν 26 οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, υποστηρίζοντας ότι ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της.

Μεταξύ των υπογραφόντων την ανακοίνωση βρίσκονται και οι οικογένειες του Νικολάου και του Δημητρίου Πλακιά, που ζητούν σεβασμό στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι οικογένειες τονίζουν: «Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας».

Προσθέτουν ότι «όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές».

Την ανακοίνωση υπογράφει και ο πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, Αντώνης Ψαρόπουλος, και πατέρας της κόρης τους, ο οποίος νωρίτερα σήμερα, σε τοποθέτησή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega, τόνισε πως «ο αγώνας των οικογενειών δεν πρέπει να προσωποποιείται» και ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τη συγκέντρωση χρημάτων».

Η ανακοίνωση οικογενειών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

«Εμείς οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα.

Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας. Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας. Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές.

Οι οικογένειες

Νικολάου Πλακιά

Δημητρίου Πλακιά

Βασιλείου Κατσάρα – Νικολάου Ζήση

Δημητρίου Μπέζα

Ελευθεριάδη Θεοδώρου

Ελισάβετ Εγούτ

Χρήστου Βλάχου- Βαίου Βλάχου – Σαμάνθας Βλάχου

Νικολάου Χατζηβασιλείου

Αγγέλου Μασσαλή

Δημήτρης Μπουρνάζης – Αθανασία Μπουρνάζη

Δημητρίου Κουτσόπουλου

Λαζάρου Πορφυρίδη

Διονυσίου Γεωργιάδη

Αναστασίου Ταχμαζίδη

Κωνσταντίνου Τσίντζα – Σεϊτανίδου Θεοδώρας

Σωτηρίου Μήτσκα

Γεωργίου Καρακώστα

Diana’s Bozo

Μαρίας Κυριακίδου

Βασιλικής Χατζηχαραλάμπους – Γκέκα

Ρούλας Τζοβάρα

Ευαγγέλου Τσιώμα

Νικολάου Ναλμπάντη

Αντώνιος Ψαρόπουλος

Ηλίας Παπαγγελής

Άλμα Λάτα».

Η Καρυστιανού κατηγόρησε τον Πλακιά πως προσπάθησε να εμποδίσει ομιλία της στην Ευρωβουλή – «Λέει ψέματα»

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης, η κυρία Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του Συλλόγου, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και προσπάθησε να διευκρινίσει τη θέση της για την αποστολή εξωδίκου στις οικογένειες Πλακιά, καθώς και για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης της συναυλίας.

Αναφερόμενη στο εξώδικο προς τις οικογένειες Πλακιά, η κυρία Καρυστιανού ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για αυτήν την ενέργεια, τονίζοντας ότι στόχος της είναι να αποτρέψει περαιτέρω προστριβές.

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο Νίκος Πλακιάς είχε επικοινωνήσει με το γραφείο του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, επιδιώκοντας να μπλοκάρει την παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο και να υπονομεύσει την εκπροσώπησή της.

«Ο Σύλλογος ακόμη και τώρα θέλει να είναι ενωμένος και κρατάει μία στάση άμυνας ή υποχώρησης. Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Πλακιάς επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Αρβανίτη, προσπαθώντας να μπλοκάρει την παρουσία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πως λειτουργώ για τον εαυτό μου και άλλες 2-3 οικογένειες, ότι δεν εκπροσωπώ κανέναν και ρώτησε γιατί με βοηθάει. Τότε, αναγνώρισα, παρόλο που δεν ήθελα να το πιστέψω, ότι το θέμα είναι προσωπικό και δεν θα σταματήσει ποτέ. Αφού λοιπόν είναι προσωπικό και αφορά τον δικό μου αγώνα, δεν μπορώ να αφήσω εμπόδια στον δρόμο μου, ακόμη κι αν προέρχονται από συγγενείς θυμάτων, που για κάποιον λόγο θέλουν να βρίσκονται απέναντί μου. Αυτή είναι η δική μου κόκκινη γραμμή. Για αυτό προχώρησα σε αυτό το εξώδικο», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο:




Βέβαια όπως αποκάλυψε ο παρουσιαστής, Γιώργος Λιάγκας, σε επικοινωνία της εκπομπής του ΑΝΤ1 με τον ευρωβουλευτή, ο κ. Αρβανίτης διέψευσε πως δέχθηκε τέτοια παρέμβαση από την οικογένεια Πλακιά.

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε τηλεφωνικά και ο κ. Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και θείος ενός ακόμη κοριτσιού που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση των τρένων. Από την πλευρά του, μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης διέψευσε κατηγορηματικά ότι επιχείρησε να εμποδίσει την ομιλία της κυρίας Καρυστιανού.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να σταθώ εμπόδιο σε καμία μητέρα που έχασε το παιδί της», είπε, προσθέτοντας ότι η συναυλία πρέπει να πραγματοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη όλων των οικογενειών των θυμάτων, ώστε να μην υπάρχει διχασμός. Ο Νίκος Πλακιάς τόνισε επίσης ότι η ενημέρωση για τη συναυλία ήταν ανεπαρκής και εξέφρασε την επιθυμία του να γνωστοποιηθεί το κόστος της εκδήλωσης, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα καλύψουν αποκλειστικά τα έξοδα των διοργανωτών και των εργαζομένων. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει η συναυλία, αρκεί να μην χρησιμοποιείται το όνομα όλων των θυμάτων χωρίς τη συναίνεση των συγγενών τους», υπογράμμισε.

Δείτε βίντεο:




Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Πλακιάς δήλωσε ότι η κ. Καρυστιανού λέει ψέματα και ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος από το γραφείο του κ. Αρβανίτη την ενημέρωσε για την υποτιθέμενη παρέμβασή του. «Πώς να καθίσω δίπλα σε έναν άνθρωπο που λέει ψέματα για μένα; Δεν γίνεται να προχωρήσουμε ενωμένοι όταν υπάρχει αυτή η καχυποψία», είπε οργισμένος.

Παρά την ένταση, ο κ. Πλακιάς απηύθυνε έκκληση για ενότητα, προτείνοντας όλες οι οικογένειες των θυμάτων να παραστούν στη συναυλία και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. «Θέλω τα έσοδα να καλύψουν μόνο τα έξοδα της συναυλίας και να μην υπάρχει κέρδος. Εάν το πετύχουμε αυτό, τότε μπορούμε να διοργανώσουμε κι άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον, χωρίς αντιπαραθέσεις και διαφωνίες», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Η «Κασσάνδρα» προ των πυλών, ποιες περιοχές θα επηρεάσει, η πρόγνωση για σήμερα

Χαλάνδρι: Ξήλωσαν ΑΤΜ από σουπερμάρκετ, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Ξυλοδαρμός 14χρονης Γλυφάδα: Με όπλο και full face ανήλικη δράστιδα ΦΩΤΟ

Πάτρα: Βαρύς «πέλεκυς» για διακινητές ναρκωτικών, με κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Σουβλάκι: Το fast που έγινε «γκουρμέ» – Οι τιμές για καλαμάκι και πιτόγυρο στην Πάτρα, πού θα φτάσουν

Ενας Αιγύπτιος στην Πάτρα με μηνύματα, η εμπειρίας ζωής επιχειρηματία στην «Π»

Πάτρα: Απόκοσμη εικόνα στην Πλαζ -Αυτόπτης μάρτυρας της βύθισης της παραλίας στην «Π» ΦΩΤΟ

Επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από τον Λίβανο: Στην Βηρυτό το πρώτο C-130