Ρεύμα αντίστασης για Αιολικό Πάρκο: Πού θα γίνουν οι δύο πρώτες κινητοποιήσεις των 100 φορέων

Δύο κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας αποφάσισαν, το βράδυ της Παρασκευής, Δήμος Πατρέων και δεκάδες φορείς. Πού και πότε θα γίνουν ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο. Τραγικές οι συνέπειες για κάτοικους, ακτές, και θαλάσσιο οικοσύστημα. Στον μεγάλο ξεσηκωμό και οι δήμαρχοι της Δυτ. Ελλάδας, που επιφυλάσσονται για τα νόμιμα!

Ρεύμα Ο Κ. Πελετίδης και στο πάνελ Αναστασίου - Μαρμούτας

Διπλή κινητοποίηση διαμαρτυρίας μέσα στον Οκτώβριο ενάντια στη δημιουργία Αιολικού Πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο, αποφάσισε χθες η δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Η πρώτη κινητοποίηση θα γίνει τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου με παράσταση διαμαρτυρίας στην Πάτρα, έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στο Μεσολόγγι.

Η δεύτερη κινητοποίηση προτάθηκε να είναι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, αλλά η ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας, ενημέρωσαν για τα δεδομένα.

Ο Κώστας Πελετίδης πήρε τον λόγο στη σύσκεψη και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στη σύσκεψη, εναντία στην εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο, συμμετέχει το ΕΚΠ Πάτρας, της Ζακύνθου, της Αμαλιάδας, της Κεφαλονιάς/Ιθάκης, έχουμε φτάσει 100 φορείς και αυτός ο κατάλογος θα μεγαλώσει. Θα παλέψουμε όλοι μαζί για να παρθεί πίσω το σχέδιο εγκατάστασης γιγάντιου Αιολικού Πάρκου στον Πατραϊκό, που υλοποιείται από την κυβέρνηση και είναι δώρο στους επιχειρηματίες.

Ρεύμα

Πλήθος φορέων παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνέλευση

Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει τραγικές συνέπειες για τους κάτοικους της περιοχής, καταστρέφει το φυσικό κάλλος σε ακτές και περιοχές «Νatura» και θα επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα. Παράλληλα, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Για αυτό καλώ να προχωρήσουμε σε δύο κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 14 Οκτώβριου σε Πάτρα και Μεσολόγγι, αλλά και την Κυριακή 20/10 στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου την οποία όμως θα εξετάσουμε, γιατί υπάρχουν και άλλες δράσεις την ίδια μέρα».

Στη συνέχεια μίλησαν Εκπρόσωποι Συνταξιούχων, Φοιτητικών Συλλόγων, Νοσοκομειακών Ιατρών και άλλων Φορέων, που στάθηκαν στα αρνητικά αποτελέσματα της τοποθέτησης του Αιολικού Πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο.

Ο Δήμος Πατρέων ανακοίνωσε ότι περί τους 100 φορείς έχουν συνυπογράψει ως τώρα το κάλεσμα της δημοτικής αρχής από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα (από Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Αίγιο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά) ενάντια στην εγκατάσταση υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου και αυτό δείχνει το πόσο μεγάλος ξεσηκωμός έχει γίνει.