Μίμης Πλέσσας: «Δεν με τρομάζει ο θάνατος» – Όσα είχε πει για την ζωή και την μητέρα του

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Μίμης Πλέσσας μίλησε για τα πρώτα χρόνια του βίου του, την μητέρα του αλλά και την ημέρα του θανάτου του…

Πλέσσας

Σκόρπισε θλίψη ο θάνατος του Μίμη Πλέσσα, που “έσβησε” σε ηλικία 99 ετών.

Την είδηση του θανάτου του Μίμη Πλέσσα έκανε γνωστή η συζυγός του Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα με μια συγκινητική ανάρτηση – αποχαιρετισμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Και ξαφνικά «Επεσε βαθειά σιωπή…»…..«Κι εσύ δεν θα’σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου……» έγραψε με εκατοντάδες πολίτες να εκφράζουν στα σχόλια τα συλλυπητήριά τους.

Η συνέντευξη του μουσικοσυνθέτη το 2020

Προ τετραετίας το 2020, είχε μιλήσει για τη ζωή του, κάνοντας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον flash-back στη στήλη “Οι Αθηναίοι” της Lifo και είχε αναφερθεί σε άγνωστα περιστατικά από τα πρώτα χρόνια του βίου του, την μητέρα του αλλά και την ημέρα του θανάτου του.

«Γεννήθηκα στην οδό Ηρακλείου 14, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Ζούσαμε σε ένα αρχοντικό, χτισμένο σε μια μικροαστική συνοικία της πόλης, στην οποία ήταν ανεπτυγμένο το αίσθημα της γειτονιάς, του παιχνιδιού και της παρέας. Μεγάλωσα σ’ ένα περιβάλλον που είχε κακουχίες, στερήσεις, δυσκολίες, μεγάλη φτώχεια και αξεπέραστα βιώματα. Την περίοδο της Κατοχής ήμουν έφηβος. Παρότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσω τις μνήμες μου απ’ τις αληθινές θύμησες, απ’ τα παιδικά μου χρόνια ανακαλώ πολύ έντονα το ποδήλατο. Το παιδικό μου όνειρο ήταν η αγορά ενός ποδηλάτου. Όταν, τελικά, συνέβη αυτό, έπαιρνα την αδερφή μου, τη Λουκία, και πηγαίναμε βόλτες στον απέναντι κήπου. Άλλες εποχές. Λιγότερο ευτυχισμένες, αλλά περισσότερο αθώες» θυμάται ο μουσικοσυνθέτης για την παιδική του ζωή.

Όταν ερωτήθηκε για τη μητέρα του ανέφερε: «Ανεπούλωτη και βαθιά πληγή παραμένει ακόμη ο θάνατος της μητέρας μου σε ηλικία 39 ετών. Χάνεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου. Αισθάνεσαι μετέωρος. Κλονίζεται η πίστη σου. Μια δυσαναπλήρωτη απώλεια».

Δεν με τρομάζει ο θάνατος

Μιλώντας για το τρομακτικό τέλος κάθε ανθρώπου είπε: «Δεν με τρομάζει ο θάνατος, διότι έχω συμφιλιωθεί απόλυτα μαζί του. Ως χαρακτήρας, πάντοτε έλεγα την αλήθεια. Δεν έχω πει ποτέ και σε κανέναν ψέματα. Για την ακρίβεια, δεν ξέρω πώς είναι να υποκρίνεσαι. Μάλιστα, λατρεύω την αλήθεια επειδή είναι γυμνή και η πορεία ενός ανθρώπου είναι σαφώς αποτέλεσμα μόνο της αλήθειας του και των πεποιθήσεών του. Γι’ αυτό και η ζωή με έχει διδάξει να μην εκτίθεμαι σε ανθρώπους στους οποίους δεν έχω εμπιστοσύνη».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πέντε νέοι νοσηλεύονται στην εντατική νοσοκομείων του Ηρακλείου: Ήπιαν σφηνάκια με καθαρτικό υγρό αντί για ρακή

Στα μέσα Οκτωβρίου η δεύτερη μεγάλη αντιπροσωπεία ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα

Σχολικά γεύματα: Πότε και σε ποια σχολεία ξεκινάει η διανομή

Το Ιράν «οχυρώνεται» για την ισραηλινή επίθεση: Καταργεί βομβητές και ζητά βοήθεια από τη Ρωσία

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 7 έως 11 Οκτωβρίου