Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η επόμενη μέρα, οι συμμαχίες, τα σενάρια ενόψει β’ γύρου

ΠΑΣΟΚ

Στις συμμαχίες και τις υπόγειες διεργασίες που θα καταγραφούν από σήμερα μεταξύ των υποψηφίων προέδρων που δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο στρέφονται τώρα τα βλέμματα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μετά τη χθεσινή καθαρή πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές και την είσοδο – θρίλερ του Χάρη Δούκα στον Β’ γύρο, που κατάφερε να υπερνικήσει για μερικές εκατοντάδες ψήφους τον Παύλο Γερουλάνο.

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να δούμε εάν πράγματι θα διεξαχθεί εκ νέου ντιμπέιτ στη δημόσια τηλεόραση μεταξύ των δύο πλέον διεκδικητών για την ηγεσία του Κινήματος και ποιος θα είναι αυτός που θα κερδίσει τις εντυπώσεις οι οποίες ενδεχομένως να του δώσουν και τη νίκη.

Τα τελικά αποτελέσματα 

ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας οι μονομάχοι του β’ γύρου, τα τελικά αποτελέσματα

Θυμίζουμε ότι τα τελικά αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 29,64% και ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 21,41%.

Τρίτος είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 21,12% και τέταρτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 19,52%. Ακολουθεί ο Μιχάλης Κατρίνης με 6,03% και τέλος η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2.29%.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τη μάχη της Αχαΐας πήρε ξανά ο Ανδρουλάκης! ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα σενάρια οι συμμαχίες 

Όσον αφορά τις συμμαχίες και τη γραμμή που θα δώσουν οι Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, ενόψει του Β’ γύρου της ερχόμενης Κυριακής, θα πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:

Ο Παύλος Γερουλάνος σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής απέφυγε να δώσει κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν την άλλη Κυριακή χρειάζεται να κατευθυνθούν στην κάλπη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Θεωρώ ότι ο καθένας που ήρθε να ψηφίσει την υποψηφιότητά μου, ήρθε με τη δική του άποψη. Δεν ήταν άνθρωποι που σπρώχτηκαν από τον έναν ή από τον άλλο. Δεν νομίζω ότι περιμένουν από εμένα να πω ποιος θα κερδίσει τον επόμενο γύρο».

Η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού ευχαρίστησε «τους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου και ονειρευτήκαμε μαζί», πρόσθεσε πως «είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι στην επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ». Ερωτηθείσα όμως αν θα εκφράσει προτίμηση για τον Β΄ γύρο, απάντησε με ένα «θα τα πούμε», κάτι που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα μέσα στα επόμενα λίγα εικοσιτετράωρα θα πάρει θέση υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη ή υπέρ του Χάρη Δούκα. των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Μιχάλης Κατρίνης από την άλλη πλευρά, δεν θα στηρίξει κάποιον ανοικτά στον Β’ γύρο. Επιλέγει να στείλει μήνυμα ενότητας καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δώσει γραμμή. «Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που με τη συμμετοχή τους δυναμώνουν το ΠΑΣΟΚ. Να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η στάση τους αποτελεί δέσμευση και ευθύνη. Συγχαρητήρια στους δύο συνυποψήφιούς μου που τερμάτισαν πρώτοι. Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα» ήταν τα λόγια του.

Τέλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι σίγουρο πάντως ότι θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα. Βασικά θα στήριζε όποιον κι αν ήταν απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Είναι το πρόσωπο που από την βραδιά των ευρωεκλογών έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θεωρώντας τον νυν πρόεδρο υπεύθυνο για τα χαμηλά ποσοστά του Κινήματος. Χθες το βράδυ πάντως στη δήλωσή της, αρκέστηκε να πει πως «τη μεγαλύτερη σημασία έχει η ενότητά μας. Άνοιξα έναν δρόμο που σήμερα αποδίδει καρπούς».

Ο Χάρης Δούκας πάντως με τη δική του ανάγνωση των αποτελεσμάτων θεωρεί ότι το 70% των ψηφοφόρων ζητά αλλαγή ηγεσίας. Επί της ουσίας δηλαδή άθροισε τα ποσοστά όλων των υποψηφίων που βρέθηκαν απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό: Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. Την επόμενη Κυριακή να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα».

Ο δε Νίκος Ανδρουλάκης αρκέστηκε ευχαριστήσει τους πολίτες που «μας γέμισαν ελπίδες και δύναμη» όπως είπε, ευχαριστώντας και τους συνυποψηφίους του «για την προεκλογική διαδικασία που διεξήχθη με πολιτικό πολιτισμό, ήθος και σοβαρότητα», προσθέτοντας πως «επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή όπου είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο».

Πηγή: newsbeast.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Δημοκρατία: Πώς «βλέπει» το δίδυμο Ανδρουλάκη-Δούκα

Καιρός: Μετά την «Κασσάνδρα» μίνι καλοκαίρι, η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη 10/10

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών – Κλάους, θύμα 75χρονη

Αχαΐα: Σοβαρό τροχαίο, με ανατροπή ΙΧ αυτοκινήτου ΦΩΤΟ

Λάρισα: Εγκλωβίστηκε και απανθρακώθηκε ποδοσφαιριστής σε τροχαίο ΒΙΝΤΕΟ