«Πέπλο θανάτου» πάνω από τη Μέση Ανατολή: Οι IDF καταλαμβάνουν το παράλιο μέτωπο του Λιβάνου – Οι Χούθι σφυροκοπούν το Ισραήλ 

Σκοτείνιασε ο ισραηλινός ουρανός, με τις ρουκέτες των Χούθι να πέφτουν «βροχή» από την Υεμένη!

Μέση Ανατολή

Πάνω από το κεντρικό Ισραήλ, ο ουρανός μαύρισε… κυριολεκτικά, καθώς οι ρουκέτες πέφτουν βροχή από την Υεμένη, στην πιο «δυνατή» επίθεση που έχουν επιχειρήσει οι Χούθι.

Καθώς οι κάτοικοι τρέχουν προς τα καταφύγια, η ισραηλινή πολεμική μηχανή απλώνει τα πλοκάμια της βόρεια, στα παράλια του Λιβάνου. Η προειδοποίηση είναι σαφής: εκκενώστε τώρα!

Η αντεπίθεση των ισραηλινών δυνάμεων, που ξεκίνησε μετά την απώλεια στρατιωτών στα σύνορα με τον Λίβανο, είναι η τέταρτη σημαντική κίνηση σε μία εβδομάδα φρενήρους πολέμου.

Στη μάχη των συνόρων, το τίμημα για το Ισραήλ είναι βαρύ, με αρκετούς στρατιώτες να χάνουν τη ζωή τους ενώ αμέτρητοι άλλοι τραυματίστηκαν.

Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, δολοφονήθηκε, μαζί με μεγάλο μέρος της ηγεσίας του κινήματος, σε μια ισχυρή επίθεση από την ισραηλινή αεροπορία την περασμένη εβδομάδα, η οποία έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή στους δρόμους του Λιβάνου.

Με εκατοντάδες Λιβανέζους νεκρούς, ο πόλεμος παίρνει ακόμα πιο αιματηρή τροπή.

Ο Κίνδυνος στη Θάλασσα: Εκκένωση και Νέες Επιχειρήσεις

Το παράλιο μέτωπο της νότιας Λιβανικής ακτής σείεται από τα κύματα της πολεμικής ισχύος.

Η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία έχει προχωρήσει σε έκτακτες προειδοποιήσεις, καλώντας όλους τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις παραλίες και τις βάρκες κοντά στον ποταμό Awali μέχρι νεωτέρας.

Η αβεβαιότητα απλώνεται, με την αίσθηση ότι ο πόλεμος δεν γνωρίζει όρια, πλέον απειλώντας ακόμα και το θαλάσσιο μέτωπο του Λιβάνου.

 

Οι μάχες δεν είναι πλέον περιορισμένες στα σύνορα – ολόκληρη η περιοχή γίνεται στόχος.

Το Ισραήλ, όμως, δεν παραπαίει – διευρύνει τα μέτωπα και την επιρροή του, ετοιμάζοντας τη χερσαία επιχείρηση που θα φτάσει μέχρι τα παράλια του Λιβάνου.

Την Τρίτη, αναμένεται το επόμενο βήμα αυτού του αδυσώπητου πολέμου, με τους στρατιώτες να μεταφέρονται δυτικότερα σε θέσεις που φέρνουν τον πόλεμο όλο και πιο κοντά στην καρδιά του Λιβάνου.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Νίκος Ανδρουλάκης: Είμαι θετικός να κάνουμε ένα debate με τον Χάρη Δούκα – Τι θέλει να αλλάξει

Νετανιάχου: Κήρυξη «Πολέμου Αναγέννησης» με επιθέσεις σε Λίβανο και πολεμικό συμβούλιο στις 7 Οκτωβρίου

Καιρός: Μετά την «Κασσάνδρα» μίνι καλοκαίρι, η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη 10/10

Κυψέλη: Άγνωστος έκοψε το κεφάλι σε γατάκι και άφησε απειλητικό μήνυμα

Την Τετάρτη τελικά η κηδεία του Μίμη Πλέσσα

ΔΥΠΑ – «Ημέρες Καριέρας»: 190 επιχειρήσεις με 6.000 θέσεις εργασίας

Συμβόλαια κατοικίας: Η έκπτωση ΕΝΦΙΑ έφερε αύξηση 20,2%

Ηλεκτρικό ρεύμα: Στροφή στα μπλε τιμολόγια και σταθερές τιμές στο προσκήνιο