Αιγιάλεια: Με το ένα πόδι στην περιοχή Ρώσοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Πολωνοί – Ασυγκράτητοι οι Ελληνες
Παραμένει η αβεβαιότητα για τη φετινή τουριστική σεζόν στην Αιγιάλεια, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας – κι επομένως της περιοχής – αφού αυτή είναι που κρατά «κλειδωμένο» το τουριστικό ρεύμα, μετριάζοντας την αισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων εκ μέρους των ξενοδόχων για επισκέπτες από το εξωτερικό.
Εν αναμονή μέχρι τις 15 Μαΐου αλλά κυρίως μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά πολύ το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας και η ανοσία στην Ελλάδα μέσω των μαζικών εμβολιασμών.
Ηδη καταγράφεται ένα μικρό έστω ποσοστό για γκρουπ από άλλες χώρες και πολύ πιο θετικά ακούσματα και εγχώριους εκδρομείς, ως μία περιοχή πολύ κοντά στην Αθήνα που παραδοσιακά προτιμάται.
Σύμφωνα με στοιχεία της «Π», σημαντικά τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού, όχι μόνο βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία με ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, αλλά και με ρίσκο έχουν κλειστεί ήδη μικρά συμβόλαια διαμονής, για τα μέσα με τέλη Ιουλίου.
«Αν συνεχιστεί η επιδημιολογική κατάσταση όπως είναι τώρα δεν θα δούμε τουρίστα ούτε με το κιάλι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι ξένοι φοβούνται» λέει στην «Π» ο αιγιαλέας αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής.
Στα διερευνητικά πλάνα ξένων, για την η Αιγιάλεια, την πρώτη θέση κατέχουν η Ρωσία με προγραμματισμένες πτήσεις στον Αραξο. Επονται, η Γερμανία ως μια σταθερή αγορά, η Γαλλία αν και πολύ διστακτικά για αργότερα και η Πολωνία.
Αυτοί που δεν κρατιούνται είναι οι Ελληνες, που τηλεφωνούν να μάθουν ημερομηνίες και συνθήκες.
Πριν τα τέλη Μαΐου, η Αιγιάλεια θα γνωρίζει αν θα έχει μερίδιο και από τον μαζικό τουρισμό με πτήσεις τσάρτερ σε Αραξο και Καλαμάτα, αφού η μεγαλύτερη εταιρεία TUI κρατά εκ των πραγμάτων στάση αναμονής για τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές ανακοινώσεις.
Ο στόχος, όπως λέει ο κ. Κανελλής, είναι αναθεωρημένος σε σχέση με το 2020 και αντί για το 50% των τουριστών του 2019 πέφτει στο 40%, δηλαδή να είναι διπλάσιος από το ποσοστό αυτών που έκαναν διακοπές πέρυσι στην Αιγιάλεια. Εκφράζει παράλληλα ανησυχία και για τις αντοχές των ξενοδοχείων, αφού ουδέποτε έκλεισαν με κρατική εντολή, τρέχουν οι οικονομικές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει κρατική ενίσχυση, τα δάνεια έχουν ξεπαγώσει, με αποτέλεσμα ν’ αντιμετωπίζουν την απόλυτη καταστροφή.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News