Καταγγελίες φίμωσης στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, στην «Π» διευθυντής Σπύρος Μάρκου

Οι συνδικαλιστικές άδειες και η απάντηση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ακράτας, Σπύρου Μάρκου.

 

Ακράτας

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, με την οποία καταγγέλλει τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ακράτας για απόπειρα φίμωσης των συνδικαλιστών.

Ειδικότερα παραθέτει την καταγγελία-διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γκαι ζητά «την άμεση παρέμβαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ και συναρμόδιων φορέων, ώστε να προασπίσουν και να διαφυλάξουν τη δίκαιη και ορθή διοίκηση αλλά και τον σεβασμό στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΠΦΥ καταγγέλλεται «η πρωτοφανή απόπειρα απειλής και εκφοβισμού του επιστημονικά υπεύθυνου του ΚΥ Ακράτας προς τον Α’ αντιπρόεδρό της – πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ Δυτικής Ελλάδας και υπαλλήλων της 6ης ΥΠΕ, καθώς και προς τον γγ του ίσυλλόγου, με τόχος την φίμωση αυτών και η αποτροπή της δράσης τους που αφορά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων και πολιτών-χρηστών, καθώς και το σύνολο ενεργειών και παρεμβάσεων για τη διαφύλαξη της ασφάλειας όλων».

Η «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρο Μάρκου ο οποίος απάντησε: «Εμείς εφαρμόζουμε αυτό που λέει ο νόμος. Δηλαδή δίνονται κανονικά οι 5 ημέρες άδεια τον μήνα
για τον πρόεδρο, τον γραμματέα και αντιπρόεδρο Πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου. Παράλληλα όμως ενημερώνουμε και τη διοίκηση της 6ης ΥΠε για τις ημέρες άδειας, καθώς σύμφωνα με τον νόμο, από το 2021, οι άδειες είναι άνευ αποδοχών και τις εισφορές υποχρεούται να καταβάλει το Σωματείο τους. Από πότε λοιπόν η εφαρμογή του νόμου είναι φίμωση ή εκφοβισμός; Σας αναφέρω δε ότι το θέμα έχει φτάσει και στον γενικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».