Πάτρα: Βλάβη σε καταπέλτη πλοίου, «αναμονή» εκατοντάδες επιβάτες

Τι συνέβη

Πάτρα

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η βλάβη που είχε προκύψει στο σύστημα λειτουργίας των πέδιλων του καταπέλτη αποκαταστάθηκε και το πλοίο «Claudia» αναχώρησε από το νέο λιμάνι.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας από τον πλοίαρχο του επιβατικού οχηματαγωγού (Ε/Γ – Ο/Γ) πλοίο «AF CLAUDIA» σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, ότι υπέστη ζημιά στο σύστημα λειτουργίας των πέδιλων του πρυμναίου καταπέλτη.

Το Ε/Γ-Ο/Γ θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Πάτρας για Ηγουμενίτσα και Βενετία Ιταλίας με 133 επιβάτες, 43 Ε.Ι.Χ., 35 Φ/Γ, 13 λεωφορεία, 01 τρέιλερ και 07 δίκυκλα. Διενεργήθηκε έλεγχος από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (Τ.Κ.Ε.Π.) του λιμένα Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε θραύση του συρματόσχοινου λειτουργίας των πέδιλων του πρυμναίου καταπέλτη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.