Δικαστήρια Πάτρας: Αμείλικτη έδρα κατά «πειρατών» συνδρομητικών καναλιών

Κανένα ίχνος επιείκειας από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας στους 7 κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης υποκλοπής συνδρομητικών καναλιών.

Πάτρας

Ούτε καν ίχνος επιείκειας επέδειξε, χθες Τρίτη 8/10/2024, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας στους 7 κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία παρείχαν σε 1.950 συνδρομητές παράνομες υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, αποκομίζοντας 2 εκατ. €.

Η υπόθεση δεν εκδικάσθηκε μεν, καθώς δόθηκε δεύτερη αναβολή (η προηγούμενη ήταν 15 Μαΐου) κι έτσι οι «πειρατές» θα καθίσουν στο εδώλιο στις 7 Μαΐου 2025, αλλά μέχρι τότε θα βρίσκονται σε πλήρη ακινησία οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Συνολικά έχουν δεσμευθεί 40 περίπου λογαριασμοί των 7, αλλά κι όλων των συγγενών τους α’ βαθμού.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αιτήθηκαν άρση της δέσμευσης, ενός τουλάχιστον τραπεζικού λογαριασμού, ωστόσο η έδρα απέρριψε το αίτημα, όπως και το αντίστοιχο της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα.

Θεόδωρος Χρονόπουλος

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος

Ο πατρινός δικηγόρος υπεράσπισης Θόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον τραπεζικό αποκλεισμό, τονίζοντας ότι έρχεται σε αντίκρουση με το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ επισήμανε πως προκύπτουν πρακτικές αδυναμίες, ακόμη και στην αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών των εντολέων του. «Δεν ζητήσαμε να έχουν τη δυνατότητα αναλήψεων, αλλά να δύνανται να πληρώνουν δανειακές κι άλλες σχετικές υποχρεώσεις τους. Θεωρούμε ακατανόητη την υπαγωγή τους σε καθεστώς πλήρους οικονομικής ασφυξίας και είναι δυνατό στο μέλλον να εγερθούν ζητήματα και εμπλοκές, που σήμερα παραβλέπονται» κατέληξε.

Η άρνηση των δικαστών υποδηλώνει τη βούλησή τους να πατάξουν την τηλεοπτική «πειρατεία», που έχει προσλάβει επιδημικές διαστάσεις. Ενδεικτικό το ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, σε αντίστοιχη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε κάθειρξη 8 χρόνων στους «εγκεφάλους» παρόμοιας εγκληματικής οργάνωσης.