Πάτρα: Συγκέντρωση και μοτοπορεία από τους ντελιβεράδες ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Στην 24ωρη αποχή που έχει προγραμματίσει ο κλάδος για σήμερα συμμετέχει το Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Διανομέων Αχαΐας

Πάτρα

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και μοτοπορεία περιλαμβάνει το σημερινό “δρομολόγιο” των μελών του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Διανομέων Αχαΐας, οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη αποχή του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο καλεί τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας, προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία ενός κλίματος έντασης που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα διανομέων, να αναστείλουν τη λειτουργία τους σήμερα.

Πάτρα

Την πανελλαδική απεργία των διανομέων στηρίζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας. Οπως και στο παρελθόν συντάσσεται στο πλάι τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στη διανομή και τις ταχυμεταφορές, σε χώρους που όπως αναφέρει το ΕΚΤ, «βασιλεύουν η εκμετάλλευση, η μαύρη – ανασφάλιστη εργασία, οι ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Η κακοπληρωμένη εργασία, η “ευελιξία” και η εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς στοιχειώδεις κανόνες προστασίας. Συνθήκες που οδηγούν συχνά σε δεκάδες εργατικά “ατυχήματα”, πολλά από αυτά θανατηφόρα».

Πάτρα

Πάτρα

Πάτρα