Αποχαιρετώντας τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, τα συλλυπητήρια μηνύματα

Από κάθε γωνιά έρχονται τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο

Αποχαιρετώντας

Απέραντη θλίψη στην Αιγιάλεια, την Αχαΐα και όχι μόνο έχει σκορπίσει ο θάνατος του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου. Και συνεχή είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα που έρχονται από συλλόγους, πολιτικά πρόσωπα και όχι μόνο, που έχουν συνεργαστεί μαζί του.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει ότι αποχαιρετά έναν φίλο και συνοδοιπόρο όπου υπηρέτησε με αφοσίωση τους συντοπίτες του ως δήμαρχος Αιγιαλείας.

«Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας.

Αποχαιρετώ έναν έντιμο άνθρωπο, ένα συνεπή αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης, ένα φίλο και συνοδοιπόρο.

Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης τιμώντας με το ήθος και τον δυναμισμό του το ΠΑΣΟΚ. Άνοιξε πρωτοπόρους δρόμους στο αυτοδιοικητικό κίνημα και υπηρέτησε με αφοσίωση τους συντοπίτες του ως δήμαρχος Αιγιαλείας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Παναιγιάλειος Γ.Σ.: Με μαύρο περιβραχιόνιο οι παίκτες στον αγώνα της Κυριακής

Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Όλη η οικογένεια του Παναιγιάλειου Γ.Σ. θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Καλογερόπουλου, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών.

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημάρχου.

Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. αιτήθηκε το παιχνίδι της Κυριακής με τον Α.Ο. Λουτρακίου, οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με μαύρο περιβραχιόνιο και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα, προς τιμήν του δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο”.

Σπύρος Σκιαδαρέσης: Μεγάλο κενό στην τοπική κοινωνία

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε», Σπύρος Σκιαδαρέσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και όλα τα μέλη της εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος «υπηρέτησε» επί πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση με υπευθυνότητα, αφοσίωση, πάθος και ανιδιοτέλεια.

Ο πρόωρος χαμός του Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος Αιγιαλείας για δεύτερη συνεχή θητεία δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην τοπική κοινωνία. Ξεχώριζε για την αγάπη και τον οραματισμό του για την Αιγιάλεια και την αγωνιστικότητα του, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων και στη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Δυστυχώς, πρώτα για τον ίδιο και μετά για την Αιγιάλεια, αλλά και την Αχαΐα, έφυγε νωρίς αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα σχέδια και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο ίδιος το είχε φανταστεί. Είμαστε όμως σίγουροι, ότι υπάρχουν άξιοι συνεχιστές του έργου του.

Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Αντιπροσωπεία της παράταξης με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

Κώστας Πελετίδης: Αφήνει πίσω του το δικό του, έντονο αποτύπωμα

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε για την απώλεια του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου:
«Εκφράζω την θλίψη μου για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου. Ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με τον γειτονικό μας Δήμο.

Λειτουργώντας για το καλό του τόπου του, υπηρέτησε τους δημότες, κάνοντας ό,τι καλύτερο γι’ αυτούς, κρίνοντας πάντα από την δική του πολιτική οπτική, τα ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης. Φεύγοντας, αφήνει πίσω του το δικό του έντονο αποτύπωμα.

Συλλυπητήρια από καρδιάς, στην οικογένεια και στους οικείους του».

Νεκτάριος Φαρμάκης: Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη

Στο άκουσμα της θλιβερής απώλειας του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:

“Ένας αγωνιστής της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας υπεύθυνος και συνεπής πολιτικός, ένας εξαίρετος άνθρωπος, έφυγε από τη ζωή και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το όραμά του και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Αιγιάλεια. Όλα αυτά τα χρόνια οικοδομήσαμε μια ειλικρινή, γνήσια συνεργασία και φιλία για το κοινό καλό των πολιτών.
Δήμαρχε σε αποχαιρετούμε με συγκίνηση και καταθέτουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη”.

ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας: Αγωνίστηκε υποδειγματικά για τις ιδέες και τις αξίες του

Με την αναγγελία του θανάτου του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου από την Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή.

Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο ως Δήμαρχος Συμπολιτείας όσο και ως Δήμαρχος Αιγιάλειας ενώ παράλληλα αγωνίστηκε υποδειγματικά για τις ιδέες και τις αξίες του.

Θερμά συλλυπητήρια και δύναμη στους οικείους του.

Χρήστος Γούτος: Μας συγκλονίζει και μας θλίβει η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Καλογερόπουλου

Ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια, μαζί για το αύριο” Χρήστος Γούτος αναφέρει: «Μας συγκλονίζει και μας θλίβει όλους η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Από την ημέρα που μας έγινε γνωστό ότι έδινε την πιο δύσκολη «μάχη» της ζωής του, οι ευχές μας και οι ελπίδες μας να βγει νικητής, ήταν διαρκώς δίπλα του.

Δυστυχώς, η μάχη αυτή ήταν άνιση και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, που μέσα από την πολυετή πολιτική διαδρομή του ταυτίστηκε με την περιοχή μας και την Αυτοδιοίκηση, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Η απώλειά του θα είναι αισθητή σε όλους μας.

Προσωπικά εγώ αλλά και κάθε στέλεχος και φίλος της παράταξής μας «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Καλογερόπουλο και η σκέψη μας παραμένει κοντά στην οικογένειά του, την σύζυγο και τα δύο παιδιά του».

Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: Προσευχόμεθα ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου Κύριος Ιησούς Χριστός να αναπαύσει την ψυχή του

Με αισθήματα οδύνης και θλίψεως στο άκουσμα της προς Κύριον εκδημίας του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημητρίου Καλογερόπουλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως εκφράζουν τις θερμές συλλυπητήριες ευχές τους προς τη σύζυγο, τα τέκνα και τους συνεργάτες του εκλιπόντος.

Ο μακαριστός κατέλιπε μνήμη αρίστου οικογενειάρχη και πιστού μέλους της τοπικής μας Εκκλησίας, μετά του οποίου υπήρξε αγαστή και επιτυχής συνεργασία στην πραγματοποίηση πολλών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος, όραμα και εντιμότητα, δίνοντας τις δικές του μάχες και τους δικούς του αγώνες από κάθε θέση ευθύνης που κατείχε.

Προσευχόμεθα ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου Κύριος Ιησούς Χριστός να αναπαύσει την ψυχή του μακαριστού Δημάρχου Δημητρίου Καλογερόπουλου «εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων». Αιωνία αυτού η μνήμη.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Αντίο φίλε!

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μετά από την είδηση της απώλειας του Δημήτρη Καλογερόπουλου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα λόγια είναι «φτωχά» όταν φεύγουν από τη ζωή πολύτιμοι φίλοι, συνεργάτες και σπουδαίοι άνθρωποι. Ο Δημήτρης υπήρξε ένας ακούραστος μαχητής της ζωής, ένας εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένας άξιος οικογενειάρχης. Με αγάπη, αφοσίωση και θέληση προσέφερε τα μέγιστα στον τόπο του. Εξελέγη πρώτος Δήμαρχος Συμπολιτείας το 1998 και επανεξελέγη άλλες δύο φορές, έως και το 2010 για τρεις συνεχόμενες τετραετίες. Κατόπιν, εξελέγη Δήμαρχος Αιγιαλείας για δύο συνεχείς θητείες το 2019 και τον Οκτώβριο του 2023.

Προσωπικά o Δημήτρης υπήρξε στενός μου φίλος. Ήταν ένας γνήσιος άνθρωπος με τον οποίο συμπορευτήκαμε μαζί σε κοινούς αγώνες και κοινές προσπάθειες για το καλό του τόπου μας. Θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του Σοφία, στα παιδιά του Κώστα και Ζωή, καθώς και στους οικείους του. Η ισχυρή του προσωπικότητα, η αποφασιστικότητά του και το χαμόγελό του θα μείνουν χαραγμένα μέσα την καρδιά μου για πάντα.
Αντίο φίλε!»

Κώστας Καρπέτας: Η απώλειά του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, έκανε την εξής δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση την τοπική κοινωνία και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Αιγιάλεια. Η αφοσίωση και το πάθος του για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αποτελούν παράδειγμα για όλους εμάς που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η απώλειά του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό και το έργο του θα συνεχίσει να μας εμπνέει.»

Θόδωρος Μπαρής: Υπήρξε παράδειγμα ηγεσίας και προσφοράς

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής ανέφερε:

«Με βαθιά θλίψη, αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με αφοσίωση, ήθος και όραμα τον τόπο του και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος υπήρξε παράδειγμα ηγεσίας και προσφοράς, ένας άνθρωπος που νοιαζόταν πραγματικά για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο της κοινωνίας μας.

Το έργο του και η αγάπη του για την τοπική κοινωνία θα παραμείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων μας. Σήμερα, η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, ο καλός φίλος και συναγωνιστής Δημήτρης θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας, και το έργο του θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Γιώργος Παπανδρέου: Καλό ταξίδι Δημήτρη

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει: “Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε τον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, έναν αγαπητό φίλο, ακούραστο συναγωνιστή, που αφιέρωσε την ζωή του στην υπηρεσία των συμπολιτών του και στην αγάπη του για την Αιγιάλεια.

Ο απροσδόκητος και ξαφνικός χαμός του, αφήνει ένα τεράστιο κενό στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην καρδιά της προοδευτικής μας παράταξης.

Θα τον θυμόμαστε πάντα, ως ενεργό μέλος των αγώνων μας, για μια πιο δίκαιη και ανοιχτή κοινωνία, με αφοσίωση στην δημοκρατία και στα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου.

Οι ιδέες του και η δράση του θα συνεχίσουν να εμπνέουν όλους μας.

Καλό ταξίδι Δημήτρη”.

ΚΕΔΕ: Αποχαιρετούμε έναν εξαιρετικό και αγαπητό συνάδελφο 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο με ανακοίνωσή τους αποχαιρετούν με θλίψη και οδύνη τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, Δήμαρχο Αιγιαλείας, ο οποίος έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή.

Η ανακοίνωση:

«Αποχαιρετούμε σήμερα με αβάσταχτη θλίψη και οδύνη, τον Δημήτρη Καλογερόπουλο έναν εξαιρετικό και αγαπητό συνάδελφο, έναν σπουδαίο και πρωτοπόρο οραματιστή και αγωνιστή που υπηρέτησε με πάθος, ήθος, αξιοπρέπεια και επιστημοσύνη επί πολλές τετραετίες την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη μακρά θητεία του στην Αυτοδιοίκηση εξελέγη Δήμαρχος στο Δήμο Συμπολιτείας (1998-2010) και μετέπειτα (2019-2023) Δήμαρχος Αιγιαλείας.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Υπήρξε πρόεδρος σε Επιτροπές Πολιτικής της ΚΕΔΕ μέχρι σήμερα, που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, συμβάλλοντας με τις γνώσεις, την εμπειρία, την επιστημονική του επάρκεια στη διαμόρφωση δράσεων και πολιτικών της Αυτοδιοίκησης. Το έργο του και η προσφορά του αποτελεί παρακαταθήκη για την ΚΕΔΕ και την Αυτοδιοίκηση.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος: Υπηρέτησε με ζήλο, όραμα, συνέπεια και αυταπάρνηση την Αυτοδιοίκηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Δημάρχου Αιγιαλείας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, συνήλθε σ’ έκτακτη συνεδρίαση την 11η Οκτωβρίου 2024 και σ΄ ένδειξη πένθους εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος υπηρέτησε με ζήλο, όραμα, συνέπεια και αυταπάρνηση την Αυτοδιοίκηση. Υπηρέτησε με αφοσίωση τους συνδημότες του, πάντα μπροστάρης στους αγώνες και στις διεκδικήσεις για τον Δήμο Αιγιάλειας, πάντα στην πρώτη γραμμή και στις μάχες όλων μας για την Αυτοδιοίκηση.

Ανεκτίμητος φίλος, αδαμάντινος χαρακτήρας, πολύτιμος συνεργάτης, άνθρωπος με ήθος, με αξιοπρέπεια, με ακεραιότητα, με αρετές, βαθιά δημοκράτης, βαθιά οραματιστής και πάντα ανυποχώρητος κι ασυμβίβαστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί το καλό των συνδημοτών του, όταν έπρεπε ν’ αναμετρηθεί με την αδικία, όταν έπρεπε να υπερβεί εμπόδια που ανέκοπταν την πρόοδο του τόπου του.

Πάντα ανήσυχος, πάντα παρών στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, πάντα στην πλευρά της προσφοράς, μαχητής μέχρι τέλους, εξωστρεφής, γενναιόδωρος και ανοιχτόκαρδος, με πολύπλευρο, διακριτό και διαχρονικό έργο απ’ όποια θέση ευθύνης υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.
Αφήνει πίσω του, όμως, έντονη και ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Αυτοδιοίκηση ύστερα από μια διαδρομή κοντά τριών δεκαετιών, ως Δήμαρχος Συμπολιτείας αρχικά και ως Δήμαρχος Αιγιαλείας στη συνέχεια.

Κατόπιν αυτών το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο μ’ επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σώματος να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος Δημάρχου χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ευρώ σε κοινωφελές ίδρυμα της Αιγιάλειας.

Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Πρόεδρου, όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των εργαζομένων και συνεργατών της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας στην οικογένεια, στους οικείους και στους συνεργάτες του εκλιπόντος Δημάρχου στον Δήμο Αιγιαλείας και να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Σώματος.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας και να δημοσιευθεί στον Τύπο.

Ώρα Πατρών: Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια 

Η παράταξη μας, Ώρα Πατρών και τα μέλη της εκφράζουν την θλίψη τους για το θάνατο του Δημάρχου Αιγίου, Δημήτρη Καλογεροπούλου.

Πέρυσι τέτοιο καιρό πανηγύριζε τη νίκη που του πρόσφεραν οι Αιγιαλείς, τιμώντας το έργο και την προσφορά του και φέτος να φεύγει για το μεγάλο ταξίδι.

Η παράταξη μας είχε δημιουργήσει στενές σχέσεις με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον είχε φιλοξενήσει σε συζήτηση το 2021 για τον εκλογικό νόμο και τις αναπτυξιακές προοπτικές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους και τους συνεργάτες του.

Βασίλης Αϊβαλής για Δημήτρη Καλογερόπουλο: Έφυγε ένας σπουδαίος και προοδευτικός άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης

 Με απέραντη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση την Αυτοδιοίκηση, με ήθος, εντιμότητα, ικανότητα, θαυμαστή αντοχή και όραμα για τον τόπο του.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος υπήρξε ένας άνθρωπος με βαθιά δημοκρατικές ιδέες, με καινοτόμες πρωτοβουλίες, ανοικτούς πάντα ορίζοντες, χωρίς παρωπίδες και στεγανά, με ευρεία, αναλυτική πολιτική σκέψη.

Υπηρέτης της κοινωνίας και της ανάπτυξης με ανθρώπινους όρους, εραστής της πολυφωνίας, του διαλόγου και της συνεργασίας,  άφησε το στίγμα  του σε όποιο πόστο και αν υπηρέτησε και αποτελεί για όλους εμάς παράδειγμα προς μίμηση στα χρόνια που έρχονται και θα είναι πιο φτωχά χωρίς αυτόν.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας για την πρόωρη απώλεια του δημάρχου Αιγιαλείας Δημ. Καλογερόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας πληροφορήθηκε, με εξαιρετική οδύνη, την απώλεια του δημάρχου Αιγιαλείας κου Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Στη θητεία του ως δήμαρχος λειτούργησε με γνώμονα  το καλό του τόπου που ανιδιοτελώς αγαπούσε. Ο καταλυτικός ρόλος που διαδραμάτισε με το πλούσιο αναπτυξιακό του έργο και τον ακέραιο χαρακτήρα του, τον καθιστά υπόδειγμα στελέχους και πυξίδα δράσης για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά. Υπηρέτησε με ήθος και αίσθημα ευθύνης τους δημότες του και μπήκε με αυταπάρνηση σε όλες τις μάχες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ως γονέας, αλλά και ως Δημοτική Αρχή, ήταν πάντα δίπλα μας, και στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, στηρίζοντας τις προσπάθειές μας έμπρακτα. Κοινός μας στόχος, να διαμορφώσουμε ένα σχολικό περιβάλλον ποιοτικό που θα «πλάσουν»  τους πολίτες του μέλλοντος.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του, καθώς και στους συνεργάτες του. Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο και η παρακαταθήκη του μοναδική.

Καλό ταξίδι, Δήμαρχε. Είθε η ψυχή σου να αναπαυθεί εν ειρήνη!!

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην Αυτοδιοίκηση – Θανάσης Παπαδόπουλος: Έχασα έναν αδελφικό φίλο

 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος με αφορμή το θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Δημήτρη Καλογερόπουλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έφυγε ένας αδελφικός φίλος. Έφυγε ένας μεγάλος αγωνιστής της ζωής, της πολιτικής και των ιδεών, ένας οικογενειάρχης – πρότυπο και ένας συνάδελφος και συνοδοιπόρος που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην Αυτοδιοίκηση και δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του.

Δεν είναι εύκολο να συμβιβαστεί κανείς με την ιδέα της απώλειας ενός πολύτιμου φίλου, ενός ανεκτίμητου συνεργάτη, ενός πάντα δραστήριου, ανήσυχου και αεικίνητου ανθρώπου που τιμήθηκε αλλεπάλληλες φορές απ’ τους συμπολίτες του, τιμώντας με τη σειρά του -κάθε φορά και με το παραπάνω- τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

Μπήκε στην πολιτική και ενεπλάκη από πολύ νωρίς με τα κοινά με μόνιμη την αγωνία να προσφέρει.

Με μόνιμη την αγωνία να δει τον τόπο του να προοδεύει. Δεν συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο -κι εξαντλούσε όλα τα περιθώρια- για το άριστο για τους συνδημότες του. Τόσο στον καποδιστριακό Δήμο Συμπολιτείας όπου από το 1998 εκλεγόταν με συντριπτικά ποσοστά, όσο και στον καλλικρατικό Δήμο Αιγιαλείας ως ο μόνος Δήμαρχος που εξελέγη για δυο συνεχόμενες θητείες.

Υπηρέτησε με πάθος την πρόοδο. Υπηρέτησε την με κάθε τρόπο προσφορά, τη σύνθεση κι τη συνεννόηση, τη σύμπλευση κι τη συνένωση δυνάμεων και πάνω απ’ όλα υπηρέτησε την άρση κάθε αδικίας, την επικράτηση του δικαίου, την εκπλήρωση του ρόλου του Δημάρχου ως εκφραστή των στόχων και των επιδιώξεων των συνδημοτών του αλλά και ως αποκούμπι τους σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Χαρακτήρας αδαμάντινος, ακέραιος, έντιμος, ειλικρινής και εξωστρεφής, άνθρωπος με ήθος, με αξιοπρέπεια, βαθιά δημοκράτης και ακόμα βαθύτερα οραματιστής, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είχε πολλά ακόμα να προσφέρει, πολλά ακόμα να διεκδικήσει και να πετύχει για την Αιγιάλεια και την Αυτοδιοίκηση.

Τον αποχαιρετώ με θλίψη.

Τον αποχαιρετούμε όλοι οι συνάδελφοι του στην Αυτοδιοίκηση σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και σ’ όλη τη χώρα με ακλόνητη την βεβαιότητα ότι θα λείψει πολύ. Όχι μόνο απ’ τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, θα λείψει κι ως φίλος, ως συμμαχητής, ως διαρκής πηγή δύναμης, πίστης αλλά και εμψύχωσης στις δυσκολίες.

Στη σύζυγο του Σοφία, στα δυο παιδιά του, στη Ζωή και στον Κωνσταντίνο, εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήρια μου. Μαζί με τα συλλυπητήρια όλων των δημοτών του Δήμου Καλαβρύτων και όλων των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων όλης της Δυτικής Ελλάδας».

Απόστολος Κατσιφάρας: Φεύγει γρήγορα ένα αυθεντικός αυτοδιοικητικός, που δούλευε με πάθος.

Αντίο ΦΙΛΕ Δήμαρχε!
Αντίο ΔΗΜΗΤΡΗ Καλογερόπουλε.
Ήσουν για μένα ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ελεύθερος – πηγαίος – γλεντζές – αυθεντικός, ένας γνήσιος Δημοκράτης.
Συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση, σε γνώρισα πολύ καλά και εκτίμησα τον χαρακτήρα σου , την μαχητικότητα και το καθαρό μυαλό σου.
Λάμπρυνες φίλε μου με την αξιοπρέπεια σου την Αχαΐα και την Δημοκρατική Παράταξη.
Μοιραστήκαμε τις αγωνίες σου, τα οράματα και τους στόχους σου για την Αιγιάλεια, τον τόπο που τόσο αγάπησες , τίμησες και τιμήθηκες.
Το κενό είναι μεγάλο, δυσαναπλήρωτο. Φεύγει γρήγορα ένα αυθεντικός αυτοδιοικητικός, που δούλευε με πάθος.
Θερμά συλλυπητήρια στην ωραία οικογένειά σου την ξεχωριστή και διακριτική σύζυγό σου Σοφία και στα παιδιά του.
Καλό ταξίδι Δημήτρη, δεν θα σε ξεχάσουμε.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Νικολόλπουλου για την απώλεια του Δημήτρη Καλογερόπουλου 

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είχε τα χαρίσματα της αμεσότητας, του αυθορμητισμού και της προσήλωσής στο αυτοδιοικητικό κίνημα.

Αν και ιδεολογικός αντίπαλος, ουδέποτε έκλεισε την πόρτα της συνεργασίας και της συνεννόησης, οπότε ήταν δυνατόν να επιτευχθεί η για το καλό της Αιγιάλειας και του λαού της.

Συνέβη πολλές φορές στα κοντά  30 χρόνια που συμμετέχω στα κέντρα των αποφάσεων και στα χρονια της Κοινοβουλευτικής μου διαδρομής.

Το γεγονός και μόνο ότι ήταν ο μοναδικός Δήμαρχος, επί δύο συνεχείς φορές, που ο απέσπασε την έγκριση και την ψήφο εμπιστοσύνης του απαιτητικού εκλογικού κοινού της Αιγιάλειας, φανερώνει την ισχύ της προσωπικότητας του και το οραματικό πνεύμα για τον τόπο του.

Ο πρόωρος χαμός του Δημήτρη αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό γιατί θα λείψει ο χαμογελαστός δυναμισμός του και το ασυμβίβαστο αγωνιστικό του ανέβουμε κάθε φορά που διεκδικούσε λύσεις για το κοινωνικό καλό.

Συμφωνούσαμε με το Δημήτρη, διαφωνούσαμε, αλλά εν τέλει κρατώ το γεγονός πως ως κοινωνικοί εταίροι ακολουθούσαμε το δρόμο της δημιουργικής συμπόρευσης χωρίς πολιτικές παρωπίδες.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Εύχομαι να είναι μακαρία η οδός που σήμερα πορεύεται και να τον οδηγήσει στις πύλες του Παραδείσου .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Αχαϊας Ανδρέα Κατσανιώτη για το θάνατο του Δημάρχου Αιγιάλειας  Δημήρη Καλογερόπουλου

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε τον Δήμαρχο, Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Ο Δημήτρης ήταν ένας καλός φίλος, μα πάνω απ’όλα ένας άξιος άνθρωπος που κατάφερε μόνος του να πετύχει τόσα πράγματα στην ζωή του. Υπηρέτησε με αφοσίωση και ήθος την τοπική κοινωνία, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα με το έργο του.

Αν και πολιτικά διαφωνούσαμε, ήταν άνθρωπος που πάντα τιμούσε τον λόγο του και τον σεβόμουν απεριόριστα.

Η απώλειά του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την Αιγιάλεια και την Αχαΐα.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σία Αναγνωστοπούλου: Ο Δημήτρης ήταν πάνω από όλα φίλος

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, δεν είναι πια εδώ.

Μέσα σε ελάχιστες μέρες από τη στιγμή της αιφνίδιας διάγνωσης σοβαρού προβλήματος υγείας, ο Δημήτρης δεν πρόλαβε σχεδόν καθόλου να δώσει τη μάχη για τη ζωή του. Κι όμως ήταν αγωνιστής πάντα και παντού. Μόνο για τη ζωή του δεν είχε χρόνο.

Ο Καλογερόπουλος ήταν αυτοδιοικητικός από «την κορυφή ως τα νύχια». Κι αυτό το γνώριζαν, το βίωσαν οι δημότες της Αιγιαλείας. Πώς αλλιώς θα είχε τέτοια εκλογική ανταπόκριση και τόσες φορές.

Για μένα ο Δημήτρης ήταν πάνω από όλα φίλος, ένας φίλος με τον οποίο μπορούσα να διαφωνώ σε κάποια θέματα του δήμου του ή σε άλλα πολιτικά ζητήματα, αλλά πάντα λογάριαζα τη γνώμη, τη συμβουλή του. Θα μου λείψει πολύ αυτή η βαθιά αίσθηση ότι οι συζητήσεις μας (συχνές) βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, εκτίμηση και ειλικρίνεια.

Αντίο δήμαρχε. Αντίο.

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, στην αγαπημένη του Σοφία, στα παιδιά του και τους φίλους του.

Συλλυπητήρια στην Αιγιάλεια για τον δήμαρχο της.