Εργολαβία του Δήμου Πατρέων σε Δημοτικά και Ειδικά Γυμνάσια: Φτιάχνουν στέγες και μονώσεις σχολείων

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης ως το 2026 –  Στα 2.000.000 ευρώ η δαπάνη σε κάποια από τα 250 σχολικά κτίρια

Εργολαβία Θα γίνουν καθαρισμοί, επισκευές, επικεραμώσεις και άλλα

Μεγάλο διαγωνισμό σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ για την επισκευή ή αντικατάσταση στεγών και εργασίες μονώσεων δωμάτων σε σχολικά κτίρια ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Πατρέων και το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν τις προσφορές τους τεχνικές εταιρείες για να αναλάβουν το έργο.

Σε ορισμένα από τα 250 και πλέον σχολικά κτίρια της Πάτρας έχουν παρατηρηθεί προβλήματα φθορών και έχει κριθεί αναγκαία η εκτέλεση έργων για την αποκατάσταση των ζητημάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το πρόσφατο ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» για το 3ο Δημοτικό Σχολείο στην Ανω Πόλη που όταν βρέχει, τρέχει νερό από τη στέγη ακόμα και στην αίθουσα των καθηγητών. Βέβαια, το συγκεκριμένο σχολείο δεν βρίσκεται εντός της μελέτης που έχει εκπονηθεί εδώ και καιρό, αλλά δίνεται η δυνατότητα στον εργολάβο ανάλογα με τις αναγκαιότητες που προκύπτουν να εκτελεί εργασίες και σε σχολικά κτίρια «εκτός λίστας».

Η μελέτη αφορά την κατασκευή νέων μονώσεων και νέων στεγών ή και την επισκευή ορισμένων. Οι παρεμβάσεις θα είναι γενικού χαρακτήρα και μεταξύ άλλων θα γίνουν εργασίες καθαρισμών, ελέγχου κλίσεων, τοπικές επισκευές, επαλείψεις με υλικά στεγάνωσης, τοποθέτηση μεμβρανών, κατασκευή νέων ξύλινων στεγών, επικεραμώσεις και άλλα.

Στην μελέτη αναφέρονται τα εξής σχολικά συγκροτήματα:

Δημοτικά σχολεία: 64ο, 46ο, 3ο Παραλίας, 32ο, 53ο, 35ο, 20ο, 48ο

Ειδικά Σχολεία: Συγκρότημα σχολικών κτιρίων Ζαβλανίου

Γυμνάσια: 1ο Παραλίας

Λύκεια: ΓΕΛ Παραλίας, 2ο ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας

Ασφαλώς, επισημαίνεται ότι η σειρά των σχολείων είναι ενδεικτική και πως καταρτίστηκε η λίστα κατόπιν αιτημάτων και αυτοψιών. Σε ορισμένα από τα σχολεία έχουν γίνει ήδη ορισμένες εργασίες, ως εκ τούτου, ο εργολάβος θα μπορεί να προχωρά και σε άλλα σχολεία που βρίσκονται εκτός της μελέτης, ανάλογα με τον βαθμό προτεραιότητας και αναγκαιότητας.