Η Αιγιάλεια αποχαιρετά τον Δ. Καλογερόπουλο: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του ΦΩΤΟ

Βουβός πόνος και δάκρυα στα μάτια. Η σορός του Δημήτρη Καλογερόπουλου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας  Φανερωμένης Αιγίου

Αιγιάλεια

Η ουρά έξω από την εκκλησία μεγάλη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα μάτια δακρυσμένα, με τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων.

Η Αιγιάλεια, αποχαιρετά τον δήμαρχό της, τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Η Αιγιάλεια πενθεί: Σήμερα το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, η παράκληση της οικογένειας

Από τις 10 το πρωί η σορός του πρώτου πολίτη της Αιγιάλειας, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας  Φανερωμένης Αιγίου, εκεί απ’ όπου στις 2 το μεσημέρι θα τον αποχαιρετήσουν οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες αλλά και απλοί άνθρωποι.

Αιγιάλεια

Μετά το τέλος της κηδείας, η πομπή θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Μητροπόλεως (ανάποδα), Ανδρονοπούλου, στάση στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, Κλ. Οικονόμου, Μητροπόλεως, στάση στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας (όπου ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έγραψε μια μοναδική ιστορία) και κατάληξη στο Κοιμητήριο Ροδοδάφνης, όπου θα ταφεί…

Στην απόδοση τιμών θα συμμετάσχουν προσκοπικά τμήματα, η δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης» και οι Φιλαρμονικές Αιγίου και Ακράτας.

Μετά την ταφή, θα προσφερθεί καφές στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία Αιγίου (Κήπος πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου).

Η οικογένεια του δημάρχου παρακαλεί όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί στεφάνων να στηρίξουν το ταμείο υποτροφιών, το φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης, το ΕΚΑΜΕ Αιγίου και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Αιγιάλεια

Ο Δήμος Αιγιάλειας έχει κηρυχθεί από το δημοτικό συμβούλιο σε τριήμερο πένθος και οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα,κτίρια και κοινόχρηστους χώρους κυματίζουν μεσίστιες.

Σήμερα θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει με δημόσια δαπάνη.

Εχει αποφασιστεί, και θα επισημοποιηθεί στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο στη μετά Καλογερόπουλου εποχή, να δοθεί είτε σε μια πλατεία είτε σε μια οδό ή σε έναν κοινόχρηστο χώρο του Δήμου το όνομα «Δημητρίου Καλογερόπουλου».

Αιγιάλεια

Τι ισχύει για σχολεία, εμπορικά και εστίαση

Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο τον Δήμο Αιγιάλειας. Δηλαδή, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Τα αιτήματα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έγιναν αποδεκτά από το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας, σε ένδειξη πένθους για τον εκλιπόντα δήμαρχο.

Ο σύλλογος ιδιοκτητών ιδιωτικών βρεφονηπιακών – νηπιαγωγείων του Δήμου Αιγιάλειας σε ένδειξη σεβασμού και τιμής στον Δήμαρχο αποφάσισε τα σχολεία να λειτουργήσουν ως τη 1 το μεσημέρι και όχι κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας.

Αιγιάλεια

Ο Εμποροεπαγγελματικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Δήμου Αιγιαλείας έχει προτείνει ως ένδειξη σεβασμού και πένθους, τα καταστήματα να κλείσουν σήμερα από τη 1 μ.μ. μέχρι και τις 3.30 μ.μ., ώστε να μπορέσει σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία στη Φανερωμένη.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής του Δήμου Αιγιαλείας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του ΔΣ τα καταστήματα (καφέ, εστιατόρια κ.λπ.) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα από τη 1 μ.μ. μέχρι και τις 3.30 μ.μ. σε ένδειξη πένθους.

ΚΤΕΛ ΑΙΓΙΟΥ: Ματαιώνονται δρομολόγια

Με ανακοίνωσή του το ΚΤΕΛ Αιγίου έκανε γνωστό το εξής:

Τη Δευτέρα (σήμερα) δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, από τα παρακάτω, από το Αίγιο με προορισμό τα εξής χωριά και αντίστροφα:

*ΑΙΓΙΟ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-ΑΙΓΙΟ

*ΑΙΓΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΑΙΓΙΟ

*ΑΙΓΙΟ-ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΑ-ΑΙΓΙΟ

*ΑΙΓΙΟ-ΜΥΡΤΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ-ΑΙΓΙΟ

*ΑΙΓΙΟ-ΚΑΜΑΡΕΣ (6.45 πμ)

*ΑΙΓΙΟ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ(2.10μμ)

*ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΑΙΓΙΟ (7.30 πμ και 2.40μμ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι κρύβει ο Κορινθιακός: Η «Π» παρουσιάζει τα ευρήματα έρευνας διεθνούς ομάδας επιστημόνων ΦΩΤΟ

Η Αιγιάλεια πενθεί: Σήμερα το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, η παράκληση της οικογένειας

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται βροχές, η πρόγνωση μέχρι την Παρασκευή 18/10

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποια η τιμή εκκίνησης, ξεκινά την Τρίτη η διάθεση

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα μηνύματα για τη άνετη νίκη Ανδρουλάκη κατά Δούκα

Μέση Ανατολή: Ισραηλινά πλήγματα εναντίον της Χαμάς στη Γαζα, 15 νεκροί σε σχολείο-καταφύγειο, φονικό πλήγμα της Χεζμπολάχ σε στρατιωτική βάση του Ισραήλ

Εκανε τη δουλειά η Εθνική με την Ιρλανδία και τώρα Αγγλία HIGHLIGHTS

Τι βρέθηκε στην κατοχή του Αιγιώτη «πορτιέρη» που συνελήφθη στην Πάτρα, όπως αποκάλυψε το pelop.gr

Πελετίδης για το τρένο: Μερικοί παίζουν τον ρόλο του «λαγού» – Συνέντευξη στον Peloponnisos FM