Κέρκυρα: Αποδόθηκαν οι κατηγορίες στους 5 συλληφθέντες από το κύκλωμα εφοριακών

Την Τρίτη απολογούνται οι 5 συλληφθέντες από το κύκλωμα εφοριακών της Κέρκυρας

Κέρκυρα

Οι πέντε συλληφθέντες -τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής- αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη, για το κύκλωμα που φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες της Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Αποκαλύψεις για το πως το κύκλωμα «μαγείρευε» φορολογικές δηλώσεις για να προκύπτουν πρόστιμα
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στον υποδιευθυντή της εφορίας Κέρκυρας αποδίδεται το σύνολο από τις επτά κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμού, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η ΔΟΥ παραμένει κλειστή και σήμερα (14/10) για το κοινό.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ότι θα απολογηθούν παρουσία των συνηγόρων τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν κληθεί για κατάθεση τουλάχιστον ακόμα ένας λογιστής, ενώ τις επόμενες ημέρες πιθανόν να κληθούν να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και άλλοι υπάλληλοι αλλά και επαγγελματίες.

Σε κρύπτη στο σπίτι του ενός από τους κατηγορούμενους εντοπίστηκε το ποσό των 7.000 ευρώ, ενώ συνολικά η εγκληματική οργάνωση είχε καταφέρει να αποσπάσει περίπου 40.000 ευρώ από επιχειρηματίες και πολίτες. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της εφορίας και τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εκβιασμών έχουν αποκαλυφθεί από το Μάιο. Ακόμη ένας εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου.

Τους τελευταίους πέντε μήνες, οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχαν από την ΑΑΔΕ, έκαναν έρευνες στο νησί της Κέρκυρας για να ρίξουν φως στην δράση αυτού του κυκλώματος επίορκων εφοριακών.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται περιστατικό όπου ο υποδιευθυντής της Εφορίας, πήγε σε εστιατόριο και όταν κλήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, εξοργίστηκε και έστειλε άλλα μέλη του κυκλώματος να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμο στην επιχείρηση.

Αποκαλυπτικοί είναι οι μεταξύ τους διάλογοι, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ είναι χαρακτηριστικές οι συμβουλές του «εγκεφάλου» του κυκλώματος στα υπόλοιπα μέλη σχετικά με το πώς να μην γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα υψηλόβαθμο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ για να ξεκινήσει έρευνα στην ΔΟΥ, ώστε να εντοπιστούν ενδεχομένως κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι κρύβει ο Κορινθιακός: Η «Π» παρουσιάζει τα ευρήματα έρευνας διεθνούς ομάδας επιστημόνων ΦΩΤΟ

Η Αιγιάλεια πενθεί: Σήμερα το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, η παράκληση της οικογένειας

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται βροχές, η πρόγνωση μέχρι την Παρασκευή 18/10

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα μηνύματα για τη άνετη νίκη Ανδρουλάκη κατά Δούκα

Μέση Ανατολή: Ισραηλινά πλήγματα εναντίον της Χαμάς στη Γαζα, 15 νεκροί σε σχολείο-καταφύγειο, φονικό πλήγμα της Χεζμπολάχ σε στρατιωτική βάση του Ισραήλ

Εκανε τη δουλειά η Εθνική με την Ιρλανδία και τώρα Αγγλία HIGHLIGHTS

Τι βρέθηκε στην κατοχή του Αιγιώτη «πορτιέρη» που συνελήφθη στην Πάτρα, όπως αποκάλυψε το pelop.gr

Πελετίδης για το τρένο: Μερικοί παίζουν τον ρόλο του «λαγού» – Συνέντευξη στον Peloponnisos FM