Καλαμάτα: Διάσωση 77 μεταναστών και σύλληψη 4 διακινητών, το τεράστιο ποσό που έδωσαν για τη μεταφορά τους

Ένας εκ των διασωθέντων μεταναστών διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Λιμενικό

Η Λιμενική Αρχή της Καλαμάτας, ενημερώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, ότι το φορτηγό πλοίο «SC1» σημαίας Παναμά είχε προβεί στη διάσωση 81 αλλοδαπών (48 άνδρες, 12 γυναίκες και 21 ανήλικοι) στη θαλάσσια περιοχή 95 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πλοίο αγκυροβόλησε στη ράδα της Καλαμάτας και με τη συνδρομή της επιβατηγού-λάντζας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ» Ν.Κ. 301, οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στη στεριά. Ένας εκ των διασωθέντων διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς είχε υποστεί κάταγμα κάτω άκρου. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει με σκάφος τις πρώτες πρωινές ώρες την 09/10/2024 από άγνωστο σημείο των τουρκικών ακτών πλησίον της πόλης FETHIYE, με προορισμό την Ιταλία ενώ δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της τελικής κατάληξής τους στην Ελλάδα. Οι αλλοδαποί πλήρωσαν για την μεταφορά τους περίπου 8.500 δολάρια έκαστος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) συνελήφθησαν τέσσερις άντρες εκ των ανωτέρω για «Παράνομη είσοδο στη χώρα», «Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών» κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και των άρθρων 187 «Εγκληματική οργάνωση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση ζωής σε κίνδυνο».

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: Βρέθηκε το όπλο… ληστείας σε γνωστό κομμωτή, τι ισχυρίστηκε ο Αιγιώτης «πορτιέρης»

Καιρός: Και ξαφνικά από καλοκαίρι… χειμώνας, πώς θα κινηθούν οι ψυχρές αέριες μάζες ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Δήμος Αιγιαλείας: Η κούρσα διαδοχής του Δημήτρη Καλογερόπουλου, οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

Τον Νοέμβριο η επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν στην Αθήνα

Ισραήλ: 2 νεκροί και 4 τραυματίες από πυροβολισμούς στην πόλη Ασντότ ΒΙΝΤ