Στην Πάτρα σήμερα η κόρη του επαναστάτη – σύμβολο Τσε Γκεβάρα, οι σταθμοί της επίσκεψης

Για πρώτη φορά θα βρεθεί στην Πάτρα σήμερα Τετάρτη 16/10/2024, η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του εμβληματικού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μίας από τις πιο επιδραστικές φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα.

Πάτρα

Η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του εμβληματικού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μίας από τις πιο επιδραστικές φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα, και Διευθύντρια του «Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα» της Αβάνας, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Πάτρα, σήμερα Τετάρτη 16/10/2024, μαζί με αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα και θα συναντηθεί στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο, με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ενώ αμέσως μετά, στις 11.30πμ θα παραχωρήσουν μαζί συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

Στην συνέντευξη θα συμμετέχουν ο Αραμις Φουέντες Ερνάντες, πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα και ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, εκδότης της Ελληνικής έκδοσης των «Απάντων του Τσε Γκεβάρα».

Στις 12.30 μ.μ. η Αλέιδα Γκεβάρα θα επισκεφθεί μαζί με τον Κώστα Πελετίδη το ιστορικό καταφύγιο κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και στη 1.30 μ.μ. θα επισκεφθούν το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη στην πλατεία Παντοκράτορα.

Η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα βρίσκεται στη χώρα μας έπειτα από πρόσκληση των εκδόσεων «NEW STAR» για την έκδοση των «Απάντων του Τσε Γκεβάρα» στα Ελληνικά, αλλά και για την 57η επέτειο από την δολοφονία του Αργεντινο-Κουβανού Επαναστάτη.