Πάτρα: Στο «περίμενε» Δήμος και κάτοικοι για το αντλιοστάσιο λυμάτων στη Ρομάντζα

Υπομνήματα από Δήμο Πατρέων και κατοίκους και αναμονή μηνών για την απόφαση κατασκευής αντλιοστασίου λυμάτων, στη «Ρομάντζα».

Ρομάντζα

Στα χέρια της δικαιοσύνης είναι, πλέον, η απόφαση για το αν θα συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΠ στην πλατεία της Ρομάντζας, στην Εξω Αγυιά, στην Πάτρα καθώς οι δύο πλευρές προχώρησαν στα επόμενα βήματά τους.

Οι κάτοικοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει το έργο της ΔΕΥΑΠ, επειδή θα προκαλέσει σημαντική όχληση, ρύπανση και θα εμποδίζει την πραγματική χρήση της έκτασης, ως πλατεία. Τη Δευτέρα, εξέθεσαν επιχειρήματα και υπογράμμισαν τους λόγους για τους οποίους θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη Ρομάντζα, ενώ το ίδιο έκανε και η πλευρά του Δήμου.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων Ολγα Ανδριακoπούλου, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» τόνισε: «Μετά το υπόμνημα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

Ο Δήμος καταθέτει ότι δεν υποβαθμίζει την περιοχή και ότι το σημείο είναι το κατάλληλο για να γίνει το αντλιοστάσιο, που θα βοηθήσει σημαντικά την ύδρευση της περιοχής της Αγυιάς.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών, κατέθεσαν τα υπομνήματα με αναλυτικά επιχειρήματα, που η κάθε μία υποστηρίζει το δίκιο της.

Νομικές πηγές ανέφεραν στην «Π», πως οι δικαστές θα ελέγξουν τα επιχειρήματα και σε περίπου 1-2 μήνες αναμένεται να βγει η απόφαση, χωρίς να μπορεί να γίνει κάποια εκτίμηση για το ποια θα είναι η απόφαση.