Τραπεζοκαθίσματα: «Αεροδιάδρομος η Ρήγα Φεραίου», υψηλός βαθμός συμμόρφωσης των καταστημάτων

Ετοιμάζεται η νέα κανονιστική διάταξη για την εικόνα της Πάτρας – «Άδικη μεταχείριση» επιμένει να βλέπει η Εστίαση

Τραπεζοκαθίσματα Ο κεντρικός πεζόδρομος μετά τη συμμόρφωση των πιο πολλών επαγγελματιών

O αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, παρομοίασε τον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου με «αεροδιάδρομο», για να περιγράψει τον βαθμό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων Εστίασης, ως προς την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μετά τις τελευταίες ειδοποιήσεις, που απέστειλε στους επαγγελματίες.

Η Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών Πατρέων είχε δώσει διορία μέχρι την περασμένη Δευτέρα για την τήρηση των τετραγωνικών μέτρων του κοινόχρηστου χώρου για τα οποία είχαν αδειοδοτηθεί.

Οπως δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ο κ. Πλέσσας, το προηγούμενο διάστημα, διενεργήθηκαν έλεγχοι και έγιναν προειδοποιητικές συστάσεις. Ο βαθμός συμμόρφωσης διαπιστώθηκε τις δύο προηγούμενες ημέρες πως ήταν αρκετά μεγάλος, ως προς αυτές τις υπερβάσεις, αφού οι περισσότεροι επαγγελματίες είχαν απομακρύνει τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα.

Διονύσης Πλέσσας

Διονύσης Πλέσσας

Η Ρήγα Φεραίου έχει πλέον επιστρέψει στο προ πανδημίας καθεστώς κάλυψης του πεζόδρομου, όμως, προβλήματα είχαν διαπιστωθεί στον πεζόδρομο Ηφαίστου, στην Ανω Πόλη και στην Ελληνος Στρατιώτου, όπου οι έλεγχοι συνεχίζονται, είπε ο κ. Πλέσσας.

Ακόμα, χθες Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έληγε και η τελευταία προειδοποίηση, για όσους δεν είχαν εκδώσει άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 60 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να μην έχουν εκδώσει τις σχετικές άδειες για το τρέχον έτος και ο κ. Πλέσσας τόνισε, πως η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου άμεσα και κατά προτεραιότητα θα εφαρμόσει τις διοικητικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας με απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων και σφράγιση καταστήματος, αν μέχρι και σήμερα δεν γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Τραπεζοκαθίσματα

Τάσος Γιατράς

Στην υπηρεσία πάντως, διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες κινητικότητα, είπε ο κ. Πλέσσας, ως προς την προσέλευση επαγγελματιών και ο Δήμος θα επανελέγξει όλες τις περιπτώσεις που είχαν εντοπιστεί χωρίς άδεια, γιατί το θέμα δεν αφορά μόνο την απώλεια εσόδων, αλλά και την αποτροπή συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των επιχειρήσεων που τηρούν τις υποχρεώσεις έναντι του νόμου και των κανονιστικών διατάξεων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Τάσος Γιατράς δηλώνει στην «Π», πως η συζήτηση για το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πατρέων, έχει εξαντληθεί από την πλευρά του ΣΚΕΑΝΑ.

«Οι θέσεις μας είναι δημόσια διατυπωμένες και σταθερές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τόσο η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης όσο και το περιεχόμενο αυτής, σε συνδυασμό με τη νέα συνθήκη που εφαρμόζεται μετά τον Ιούνιο, αποτυπώνουν μία πραγματικότητα άδικης μεταχείρισης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oσμή σκανδάλου στην Πάτρα, «βαφτίζονται» διαβητικοί αλλά χωρίς να είναι!

Καιρός: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα 17/10, η πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα

Πάτρα: Η αποστομωτική απάντηση του «πορτιέρη» για το όπλο στην υπόθεση Καλλίτση, άφωνοι Αστυνομικοί και Εισαγγελέας

Πάτρα: 86χρονος «μερακλής», τι δεν ήθελε να μαθευτεί κατά τη σύλληψή του

Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης ζητά 70.000 ευρώ αποζημίωση 

Ορθοπαιδικός από την Πάτρα στην λίστα των υπερσυνταγογραφήσεων, τι αποκάλυψε ο Α. Γεωργιάδης

Φρίκη στην Κρήτη: Την βίαζε, την βασάνιζε και την «προωθούσε» και σε άλλους ο πατέρας της 

Νέα Κίος: Με 170 χλμ έτρεχε το αυτοκίνητο που σκότωσε τη μητέρα δύο παιδιών – Βίντεο ντοκουμέντο

Απίστευτο, ο Μανωλάς υπέγραψε σε ομάδα Ερασιτεχνικού

Συναγερμός μετα από απειλή για βόμβες σε σημεία της Αθήνας