Τράπεζα της Ελλάδος: Στα €8 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα το α’ 9μηνο του 2024
Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος είχε ως αποτέλεσμα το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης να παρουσιάσει πλεόνασμα 1,870 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 494 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
Ο προϋπολογισμός στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024 εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα 8 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση έναντι 5,3 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος είχε ως αποτέλεσμα το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης να παρουσιάσει πλεόνασμα 1,870 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 494 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
Η θετική δημοσιονομική εικόνα οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 49,269 δισ. ευρώ, από 44,851 δισεκ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 43,665 δισεκ. ευρώ, από 43,438 δισεκ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023.
Τέλος, σύμφωνα με το protothema, η αύξηση στα 6,1 δισεκ. ευρώ, έναντι 5,8 δισεκ. ευρώ πέρυσι, εμφανίζουν οι τόκοι που κατέβαλε ο Προϋπολογισμός για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους.
Διαβάστε επίσης:
Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών
Oσμή σκανδάλου στην Πάτρα, «βαφτίζονται» διαβητικοί αλλά χωρίς να είναι!
Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τρένο του Προαστιακού που μπήκε στη γραμμή του Μετρό
Liam Payne: Σπασμένη τηλεόραση, κεριά και ναρκωτικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ΦΩΤΟ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Blockin’ the street: Το νέο viral TikTok trend από το Family Guy
Ημερίδα για «Δήμους χωρίς αποκλεισμούς» στο Αίγιο ΦΩΤΟ
Η τεχνολογική και οικονομική άνοδος της Κίνας: Από την εξαγωγική βάση στην παγκόσμια πρωτοπορία
Bill Gates: Το AI είναι αρκετά ισχυρό ώστε να οδηγήσει σε ένα δισεκατομμύριο θανάτους
Το workshop «Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως καταλύτης εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας» στην Πάτρα ΦΩΤΟ
