Ισραηλινό χτύπημα στη Γάζα: Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σινουάρ είναι κεντρική φιγούρα της Χαμάς και θεωρείται από τους εγκεφάλους της πολύνεκρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023.

Σινουάρ

Νεκρός είναι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μετά από στοχευμένη επίθεση ακριβείας που εξαπέλυσε το Ισραήλ σήμερα (17.10.2024) στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν, με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ να «αποκεφαλίζουν» την ηγεσία της Χαμάς για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, στις 31 Ιουλίου 2024. Ο στρατός ενημερώνει το υπουργικό συμβούλιο.

Οι New York Times μεταδίδουν ότι ένα από τα τρία πτώματα βρίσκεται στα εργαστήρια των IDF και ερευνάται με την μέθοδο του DNA για την ταυτοποίηση του Γιαχία Σινουάρ. Από την πλευρά του, το ισραηλινό κανάλι «11» επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο ασφαλείας του Ισραήλ, μετέδωσε ότι το πτώμα που εξετάζεται, πιστεύεται ότι ανήκει στον Γιαχία Σινουάρ.

 

Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι επιχειρούσαν από κέντρο διοίκησης και ελέγχου σε κτίριο που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως σχολείο στη βόρεια Γάζα.

 

Σύμφωνα με τον IDF, στο πρώην σχολείο Αμπού Χασάν ήταν παρόντες 12 τρομοκράτες, οι οποίοι εμπλέκονταν σε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ και σε επιχειρήσεις κατά των ισραηλινών στρατευμάτων. Ο στρατός τόνισε ότι λήφθηκαν μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στους αμάχους.

Μπορέλ κατά ΗΠΑ: Ο μήνας που δόθηκε στο Ισραήλ για τη Γάζα εγείρει ανησυχίες

Ωστόσο, με πληροφορίες από το protothema, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Ο αξιωματούχος, Μετχάτ Αμπάς, δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει νερό για να σβήσουν τη φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα».

 

Η λίστα με τους 12 τρομοκράτες που βρίσκονταν στο σημείο:

• Χοσάμ Μοχάμαντ Ατιγιέχ Σάλαχ
• Άχμεντ Άμπντουλ Νασρ Άουαντ Χαμντόνεχ
• Άκραμ Μαχέρ Νιμρ Ζακούλ
• Άχμαντ Αμπντουραχμάν Μαχμούντ Αμπού Αλ-Τζουμπέιν
• Μουσταφά Άλι Χαλίλ Ούντεχ
• Μοχάμεντ Αμπντουλάχ Αμπντ αλ-Ραχμάν Ταμράζ
• Μοχάμεντ Μοχάμαντ Ραφάτ Χοσεΐν Ντάχερ
• Μαχμούντ Μούσα Άμπντουλ Ουαχάμπ Άταλ
• Αμπντούλ Καρίμ Χασάν Άουαντ Χαμντόνεχ
• Γιούσεφ Χόσνι Άλι Σάλεμ
• Μοχάμεντ Σάμιχ Άτουα Σιρ
• Αμπντούλ Ραχμάν Φάουζι Καμέλ

Το χτύπημα επιβεβαίωσε ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ο οποίος ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι επιχειρούσαν από κέντρο διοίκησης και ελέγχου σε κτίριο που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως σχολείο στη βόρεια Γάζα.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών

Oσμή σκανδάλου στην Πάτρα, «βαφτίζονται» διαβητικοί αλλά χωρίς να είναι!

Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τρένο του Προαστιακού που μπήκε στη γραμμή του Μετρό

Liam Payne: Οι δραματικές στιγμές λίγο πριν τον θάνατό του – «Το δωμάτιο έχει μπαλκόνι, φοβόμαστε μήπως κάνει κάτι»

Καιρός: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα 17/10, η πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα