Welcome to UP 2024: Το περίπτερο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας επισκέφτηκε ο πρόεδρός Παύλος Σκούρας

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Παύλος Σκούρας επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου το Πάρκο της Ειρήνης όπου συνομίλησε με τους φοιτητές και τους εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού.

Καρναβάλι

Καθώς το φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών «Welcome to UP 2024» εισέρχεται στην τελική ευθεία, το Πατρινό Καρναβάλι, αγαπημένη γιορτή της φοιτητικής νεολαίας, έχει τη δική του δυναμική παρουσία στον χώρο των περιπτέρων που βρίσκονται στο Πάρκο της Ειρήνης στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Παύλος Σκούρας επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου το Πάρκο της Ειρήνης όπου συνομίλησε με τους φοιτητές και τους εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η ομάδα των εθελοντών του Πατρινού Καρναβαλιού όλες αυτές τις μέρες από την έναρξη του φεστιβάλ με περίπτερο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ενημέρωνε τους επισκέπτες για τον εθελοντισμό στο Πατρινό Καρναβάλι προφορικά και μέσω διανομής του προωθητικού υλικού καλώντας τους φοιτητές να γίνουν εθελοντές στο Πατρινό Καρναβάλι.

Ο στολισμός με τα πιόνια του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου 2024, του «Καρνάβαλου της Παγκοσμιοποίησης» που παίζει μια παρτίδα σκάκι με τις χώρες του πλανήτη, γίνεται μια πολύ καλή αφορμή για τους φοιτητές και τους επισκέπτες να φωτογραφηθούν και ταυτόχρονα παροτρύνονται να μεταβούν στο χώρο κατασκευής τους – Καρναβαλικό Εργαστήριο- με τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται καθημερινά έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου σε  μέσω της «Magic Bus Patras Tour» με τα ανοικτά λεωφορεία ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους Καλλιτέχνες του Πατρινού Καρναβαλιού και να δουν σε εξέλιξη τις νέες δημιουργίες τους.

Οι αιωρούμενες φιγούρες στη μεταλλική μαύρη κατασκευή είναι σε σχέδιο του  Καλλιτέχνη Καρναβαλικών κατασκευών Αλέξη Ασημακόπουλου που  δώρισε τα σχέδια στην ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.  Ανάμεσά τους βρίσκεται η φιγούρα του τελάλη και η φιγούρα της τελάλισσας. Η κατασκευή είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε ο επισκέπτης να εισέρχεται για να φωτογραφηθεί και να νιώσει για λίγο ως μέλος πληρώματος του Πατρινού Καρναβαλιού. Στη φιγούρα-κορνίζα υπάρχει και το σήμα του Πατρινού Καρναβαλιού που έχει φιλοτεχνήσει ο Πατρινός τυπογράφος Αντώνης Παπαντωνόπουλος.

Παράλληλα συνεχίζεται η έκθεση καρναβαλικών αφισών στον προθάλαμο της Πρυτανείας, όπου οι φοιτητές και οι επισκέπτες μπορούν να δουν 18 καρναβαλικές αφίσες διάφορων ετών από διοργανώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού (κεντρικές αφίσες προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού, αφίσες Καρναβαλιού των Μικρών, αφίσες Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού) και μία αφίσα Θεάτρου Σκιών. Οι ξεναγήσεις των πρωτοετών στο Καρναβαλικό Εργαστήρι όσο και η έκθεση καρναβαλικών αφισών πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για μια πρώτη επαφή των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών με το Πατρινό Καρναβάλι. Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας τους καλωσορίζει όλους και τους περιμένει να βάλουν στο πρόγραμμα το Καρναβάλι μας κατά την παραμονή τους στην Πάτρα και να το γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως πραγματικά του αξίζει.

Καρναβάλι Καρναβάλι Καρναβάλι Καρναβάλι Καρναβάλι Καρναβάλι Καρναβάλι

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών

Oσμή σκανδάλου στην Πάτρα, «βαφτίζονται» διαβητικοί αλλά χωρίς να είναι!

Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τρένο του Προαστιακού που μπήκε στη γραμμή του Μετρό

Liam Payne: Οι δραματικές στιγμές λίγο πριν τον θάνατό του – «Το δωμάτιο έχει μπαλκόνι, φοβόμαστε μήπως κάνει κάτι»

Καιρός: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα 17/10, η πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα