Πάτρα Ενωμένη: Ερώτηση Ματζουράνη για το στεγαστικό των ειδικών σχολείων

Ερώτηση από το Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη».

Πάτρα Ενωμένη

Ερώτηση για το στεγαστικό πρόβλημα των ειδικών σχολείων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας και  Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αχαΐας κατέθεσε προς τον Δήμαρχο, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» Γεώργιος Μαντζουράνης .

Ειδικότερα ο κ. Ματζουράνης αναφέρει στην ερώτησή του

«Κύριε Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι η έλλειψη σύγχρονων και κατάλληλων σχολικών αιθουσών είναι μία πραγματικότητα που δυσχεραίνει τις προσπάθειες μαθητών και εκπαιδευτικών, ιδίως σε ότι αφορά τα Ειδικά Σχολεία.

Ασκείτε διοίκηση 10 περίπου χρόνια και οι ανάγκες λύσης τους στεγαστικού προβλήματος για τα Ειδικά Σχολεία  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας και  Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αχαΐας είναι επιτακτικές και χρονίζουσες. Έχετε δεσμευθεί ότι θα συνδράμετε προς  αυτήν την κατεύθυνση, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν παρουσιάσατε καμία  λύση  εύρεσης  οικοπέδου, ώστε να επακολουθήσει ο σχεδιασμός κατασκευής ενός  σύγχρονου διδακτηρίου.

Με την 238/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράσθηκε η βούληση για δωρεά γεωτεμαχίου  ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων, με ΚΑΕΚ 61677101080/0/0, 061677101007/0/0, 061677101103, συνολικής επιφάνειας 5.644,72 τ.μ., με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση νέων κτιρίων διοίκησης της ΕΛΑΣ και με προβλεπόμενο χρόνο περάτωσης εργασιών εντός πενταετίας.

Με δεδομένο ότι τελικά το διοικητήριο της ΕΛΑΣ θα ανεγερθεί σε έτερο χώρο (ΚΕΤΧ),

Με δεδομένο ότι έχετε δεσμευθεί για την εύρεση χώρου ανέγερσης Ειδικού Σχολείου,

Με δεδομένο ότι δεν μας έχετε απαντήσει, αν και σας έχουμε θέσει  ερώτημα  με ηλεκτρονική αλληλογραφία από τις 30/1/2023, για τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων,

σας καταθέτουμε τα κάτωθι ερωτήματα:

  •  Το εν λόγω γεωτεμάχιο θα το αξιοποιήσετε προς κατασκευή σχολικού κτιρίου;
  • Το Ο.Τ. 1387 έχει χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστος χώρος – Πάρκο Πρασίνου Πολιτισμού ή είναι ιδιοκτησία της ΕΛΑΣ;
  • Ποια είναι τα  ακίνητα (οικόπεδα, κτίρια) ιδιοκτησίας   του Δήμου Πατρέων  καθώς και ποια εξ αυτών είναι μισθωμένα, ποια χρησιμοποιούνται από Δημοτικές Υπηρεσίες  και ποια είναι ανεκμετάλλευτα;»