Πάτρα: Έργα οδοποιίας για καταστροφές του 2021 εντός του 2025 σε Μονοδένδρι, Ροΐτικα και Καμίνια

Για την εκτέλεση του έργου έχει προϋπολογιστεί το ποσό των 250.000 ευρώ με ΦΠΑ και ο Δήμος θα προσκαλέσει τέσσερις εταιρείες της πόλης για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, ώστε να αναλάβουν το έργο που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Πάτρα

Εργα σε σημεία του παραλιακού δρόμου των Ροϊτίκων, του Μονοδενδρίου και των Καμινίων θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα, καθώς τα συγκεκριμένα σημεία του δρόμου είχαν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου 2021.

Για την εκτέλεση του έργου έχει προϋπολογιστεί το ποσό των 250.000 ευρώ με ΦΠΑ και ο Δήμος θα προσκαλέσει τέσσερις εταιρείες της πόλης για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, ώστε να αναλάβουν το έργο που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Σε ορισμένα σημεία του οδοστρώματος, η παραλιακή οδός έχει υποστεί σε αρκετά σημεία ολική κατάρρευση, καθώς και τεχνικών στοιχείων εγκιβωτισμού της. Στα τμήματα αυτά απαιτείται άμεσα και για λόγους επικινδυνότητας:

Ροΐτικα: η ανακατασκευή της οδού και του πεζοδρομίου σε εντοπισμένα σημεία και η προστασία της εξέδρας σε συνολικό μήκος 83 μέτρων, ώστε να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση.

Μονοδένδρι: η αποκατάσταση και εκ νέου στερέωση της οδού, σε μήκος 47 μέτρων και επισκευή του ασφαλτοτάπητα.

Καμίνια: η εκ νέου στερέωση της παραλιακής οδού, η οποία έχει μήκος 106 μέτρων και η αποκατάστασή της, προκειμένου να επαναλειτουργήσει και να επανέλθει στην πρότερη μορφή της.

Με βάση τη μελέτη, οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών περιληπτικά αφορούν στην αντικατάσταση των καταστραμμένων ολοσχερώς τοιχίων αντιστήριξης των υποδομών οδοποιίας με νέα ίδιου μεγέθους, στην ανακατασκευή των μερικώς κατεστραμμένων υφιστάμενων τοιχίων αντιστήριξης των υποδομών οδοποιίας, ώστε να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση, την επαναφορά των φυσικών ογκολίθων που μετατοπίστηκαν σε εντοπισμένα τμήματα των παραλιακών οδών, σε εργασίες αποκατάστασης των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού που έχουν καταστραφεί.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Βασίλης Αϊβαλής σημείωσε πως θα έπρεπε να έχει προσκληθεί το σύνολο των οικονομικών φορέων της πόλης για να καταθέσει προσφορές, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Μονοδενδρίου Γιάννης Κοζιώρης ζήτησε να έχει ολοκληρωθεί το έργο στην περιοχή του μέχρι τον Δεκέμβριο, γιατί οι κυματισμοί του χειμώνα ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Επιπλέον, εκφράστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για να μη χαθεί η προθεσμία χρηματοδότησης στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς το έργο θα προχωρήσει με τη διαδικασία του… κατεπείγοντος ακόμα και αν έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τα κακοκαιρικά φαινόμενα.

Από την παράταξη Σβόλη, ο Φίλιππος Οικονόμου μετέφερε στην «Π» την ανησυχία του για το αν θα υπάρξει πρόβλημα κατά τον έλεγχο της σύμβασης, αφού οι έννοιες «κατεπείγον» και «τρία χρόνια μετά», εκτιμά πως δεν συμβαδίζουν.

 

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος Αιγιώτης «πορτιέρης» που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση

Καλάβρυτα: Πώς έγινε το το τροχαίο με την ανατροπή λεωφορείου του ΚΤΕΛ

Χρυσοχοΐδης από Πάτρα: Τι δήλωσε για ελλείψεις προσωπικού και Αστυνομικό Μέγαρο, γιατί ακυρώθηκε η συνάντηση με Πελετίδη ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Χαμάς: Ποιος θα αναλάβει τα ηνία μετά την εξόντωση του Σινουάρ ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας, έως τα 8 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι, πού θα βρέξει