Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Σάρωσε τις εκλογές η ΔΑΣ

Η παράταξη του ΠΑΜΕ πήρε τις 15 από τις 17 έδρες

Εργατικό

Σαρωτική ήταν η επικράτηση της παράταξης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, στις εκλογές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, που έγιναν χθες μεταξύ 118 αντιπροσώπων από εργατικά σωματεία.

Η ΔΑΣ έλαβε 92 ψήφους από 72 που είχε πάρει στις εκλογές του 2021 και διευρύνει στις 15 τις έδρες της, στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΠ, από τις 12 που είχε στο προηγούμενο.

Στην δεύτερη θέση, βρέθηκε η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα», που πρόσκειται στο ΣΕΑΜ, με 11 ψήφους και 1 έδρα, από 2 που είχε στις εκλογές του 2021 και στην τρίτη θέση έπεσε η «Παναχαϊκή Συμμαχία» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις, με 10 ψήφους και επίσης 1 έδρα από 2 που είχε και αυτή στις προηγούμενες εκλογές. Η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» που πρόσκειται στον Ανταρσία, έλαβε μόλις 3 ψήφους και 1 ψήφο έλαβε ανεξάρτητη υποψήφια.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη εκλογική αναμέτρηση στην οποία δεν συμμετείχε παράταξη της ΠΑΣΚΕ, η οποία ωστόσο, προσπάθησε να ανακόψει τις εκλογές με ασφαλιστικά μέτρα πριν από μερικές ημέρες, τα οποία ωστόσο απορρίφθηκαν.

Ο επικεφαλής της ΔΑΣ Δημήτρης Αγγελόπουλος χαρακτήρισε πρόκληση για την εργατική τάξη στην πόλη, την προσπάθεια όλων όσοι ήταν άφαντοι το προηγούμενο διάστημα. «Είναι προκλητική η προσπάθεια των γνωστών εργατοπατερίστικων ομάδων Γ. Καραγεωργόπουλου και Στ. Νικολάου, που με την προσφιλή τους τακτική των δικαστηρίων, επιχειρούν να καθαιρέσουν τη διοίκηση του ΕΚΠ, να προσβάλουν το συνέδριο και εν συνεχεία τις αρχαιρεσίες του» είχε δηλώσει ο Δημήτρης Αγγελόπουλος.