Με… Μέγα Φίλιππο (Φραντζή) ο Αίολος Αγυιάς νίκησε τους Σοφάδες – Φωτογραφίες

Ο Αίολος Αγυιάς, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φίλιππο Φραντζή, αλλά και πολύτιμη βοήθεια από Χατζόπουλο, Νιφόρα και Μπαρδάκα, πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στους Σοφάδες Καρδίτσας.

Αίολος Αγυιάς Ο Αίολος Αγυιάς πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα

Απίθανα πράγματα έκανε ο Αίολος Αγυιάς στο β΄ ημίχρονο κι έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη επί των Σοφάδων Καρδίτσας στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας με σκορ 76-71.

Αίολος ΑγυιάςΑίολος Αγυιάς

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν αναμφίβολα ο Φίλιππος Φραντζής, ο οποίος έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν… κοφίνι! Ο έμπειρος φόργουορντ με 3 στα 3 τρίποντα στο τελευταίο λεπτό της γ΄ περιόδου, έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης των γηπεδούχων (59-53), ενώ συνέχισε ακάθεκτος και στην τελευταία περίοδο με απανωτά τρίποντα (62-55, 67-55 και 70-57 στο 35΄). Από κοντά και ο ανίκητος στη ρακέτα, ειδικά στο α΄ ημίχρονο, Βασίλης Μπαρδάκας (καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι με καλάθι στα τελευταία 58΄΄, «γράφοντας» το 72-66), ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η άμυνα ζώνης με προσαρμογές του Ανδρέα Παπαδημητρίου στην επανάληψη, η οποία μπέρδεψε τους φιλοξενούμενους.

Σπουδαία η συνεισφορά και του Βασίλη Νιφόρα (με διψήφιο αριθμό ριμπάουντ και με κρίσιμο καλάθι για το 74-68 λίγο πριν το τέλος), ενώ όλοι όσοι αγωνίστηκαν, από τον «τρίποντο» Χονδρόπουλο μέχρι τον Ανδρέα Οικονομόπουλο, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο παρκέ.

Η νίκη έχει πολύ μεγάλη αξία, καθώς επιτεύχθηκε απέναντι σε ένα άκρως μαχητικό και ταλαντούχο συγκρότημα που παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ.

Αίολος ΑγυιάςΑίολος Αγυιάς

Διαιτητές: Μαρινάκης-Μπακετέα-Τσακιράκη.

Δεκάλεπτα: 16-19, 40-43 (ημ.), 59-55, 76-71.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ (Παπαδημητρίου): Χατζόπουλος 8, Φραντζής 23 (7), Νιφόρας 6, Μπαρδάκας 20, Χονδρόπουλος 11 (3), Μαντίκος 5, Οικονομόπουλος 3 (1), Οικονομίδης, Χριστοφοράτος.

ΓΣ ΣΟΦΑΔΩΝ (Κακλαμάνος ): Δήμος 4, Καμπερίδης 16, Χαντζής 14 (2), Μπουντούρης 12 (2), Πασαγιάννης 3, Νικολής 6, Γρυλλής 2, Επαμεινώνδας 14 (3), Παπανικολάου, Γκιγκαούρι, Κουτσιόγκουλος.

Αίολος ΑγυιάςΑίολος Αγυιάς

Δείτε τι δήλωσε ο Φίλιππος Φραντζής στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του Αίολου Αγυιάς Ανδρέας Παπαδημητρίου δήλωσε τα εξής: «Κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Τα παιδιά κατέθεσαν πολλά ψυχικά αποθέματα και κερδίσαμε δίκαια. Νομίζω ότι πρώτα κερδίσαμε το άγχος, το ότι θέλαμε πολύ να νικήσουμε στην έδρα μας και μετά κερδίσαμε τους Σοφάδες. Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι συνέχεια δίπλα μας. Το πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο των τελευταίων ετών. Θέλω να ευχαριστήσω τους Γιώργο Σίψα και Αντώνη Γεωργακόπουλο, οι οποίοι είναι συνέχεια δίπλα μας και μας διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Τώρα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Κηφισιά. Συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους. Είναι μόνο η αρχή».

Αίολος Αγυιάς Αίολος Αγυιάς