Αιγιάλεια: «Εξαφανίστηκαν» η ΟΠΚΕ και η ΔΙΑΣ! Κραυγή αγωνίας του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Γ. Μπέσκου

Γιώργος Μπέσκος προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ: «Χάσαμε την ΟΠΚΕ, χάνουμε και τη ΔΙΑΣ» – «Είναι αδιανόητο να υπογράφονται αλόγιστα αποσπάσεις»

Αιγιάλεια Παρέμβαση Πρωθυπουργού και Υπουργού και για την ομάδα ΔΙΑΣ στην Αιγιάλεια ζητά ο δικηγόρος Γ. Μπέσκος

Επείγουσα αναφορά στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος με αφορμή την αποδυνάμωση, με τη μορφή της απορρόφησης – συγχώνευσης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας στην Αιγιάλεια.

Οι 5 άνδρες της ΟΠΚΕ που υπηρετούσαν στην Αιγιάλεια μετακομίζουν στην Πάτρα και θα ενσωματωθούν στο δυναμικό της Ομάδας για όλο τον Νομό Αχαΐας, ενώ ο κ. Μπέσκος μιλάει και για «εξαφάνιση» από την Αιγιάλεια της ομάδας ΔΙΑΣ!

Η αναφορά του κ. Μπέσκου έχει ως αποδέκτες τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας και κοινοποιείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαϊας-Παράλληλη έδρα Αιγίου, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

Ενα απόσπασμα:

«Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της Αιγιάλειας, συστάθηκε μονάδα ΟΠΚΕ με έδρα το τμήμα Ασφαλείας Αιγίου. Η στοιχειώδης λογική επιτάσσει ότι μια αστυνομική δομή, η οποία αποδεδειγμένα συμβάλλει στην πάταξη της εγκληματικότητας ενισχύεται ή σε κάθε περίπτωση μένει αναλλοίωτη. Αντί αυτού, με ευθύνη όλων των αποδεκτών της παρούσας, η ομάδα ΟΠΚΕ της Αιγιαλείας ουσιαστικά απορροφήθηκε από την Πάτρα, η δύναμή της μειώθηκε δραματικά με τις συνεχείς αποσπάσεις που υπογράφετε και εγκρίνετε κάποιοι εξ υμών, έχει ουσιαστικά απολέσει τη διοικητική της αυτοτέλεια, αφού οι υπηρεσίες ορίζονται πλέον από Πάτρα με εμφανή πλέον την καθημερινή απουσία της από την περιοχή μας.

Είναι αδιανόητο να υπογράφονται αλόγιστα αποσπάσεις όταν καταργούνται αστυνομικές δομές που είναι απαραίτητες για τη δημόσια ασφάλεια σε τοπικές κοινωνίες.

Λόγω δε των αποσπάσεων αυτών, που ενημερώθηκα ότι γίνονται και με τη συνδρομή πολιτικών παρεμβάσεων, αφού οι αποσπασθέντες έχουν πολύ μεγαλύτερες αποδοχές, ουσιαστικά καταφέρατε να καταργήσετε και την ομάδα ΔΙΑΣ που υπήρχε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εννέα μηχανές βρίσκονται στο γκαράζ της Αστυνομίας, διότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί να στελεχώσουν την ομάδα.

Η παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή τα προηγούμενα χρόνια είχε συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Τους τελευταίους μήνες η ομάδα κυριολεκτικά έχει εξαφανιστεί.

Μετά την ΟΠΚΕ, «κατορθώσατε», γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να εξαφανιστεί και η ΔΙΑΣ από την καθημερινή αστυνόμευση της περιοχής με προφανή ευθύνη σας.

Αποτελέσματα έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα σε όλες της τις εκφάνσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω καλείστε άμεσα να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη στελέχωση της ομάδας ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ στην Αιγιάλεια».