Η κυβέρνηση ευθύνεται για την υπολειτουργία τους

Ο Θόδωρος Τουλγαρίδης είναι πρόεδρος Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ).

Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πάτρα ενωμένη» στο ΔΣ του ΚΟΔΗΠ, μας κατηγορεί ότι δεν προγραμματίζουμε προσλήψεις για τα ΚΑΠΗ κι έτσι τα απαξιώνουμε, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, που μας ενδιαφέρουν, προσλαμβάνουμε εργαζόμενους, π.χ. για τις καλοκαιρινές Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Φαίνεται, ότι ή έχει πλήρη άγνοια για το τι ακριβώς συμβαίνει ή παραπληροφορεί εσκεμμένα. Κι αυτό, γιατί είναι γνωστό, ότι οι πάσης φύσεως προσλήψεις, τόσο οι μόνιμες, όσο και οι ορισμένου χρόνου, εγκρίνονται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών.

Προφανώς, λοιπόν, επιδιώκει να αποκρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για απαγόρευση προσλήψεων, υποχρηματοδότηση, μισθοδοσία εργαζομένων, δημιουργία έργων και δράσεων και τις μεταθέσει στη δημοτική αρχή, κατηγορώντας την ότι -τάχα- δεν ενδιαφέρεται για τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών.

Αποκρύπτει το γεγονός ότι ο Δήμος μας στενάζει από την έλλειψη προσωπικού και πόρων, με αποτέλεσμα Κοινωνικές Δομές, όπως ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠαΜΕΑ κ.ά, λόγω και των αποχωρήσεων υπαλλήλων τους, δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, με κίνδυνο να κλείσουν.

Κι αυτό, επειδή στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση των Δημόσιων Δημοτικών Υπηρεσιών και η ανάληψή τους από εταιρείες και επενδυτές, ώστε αυτοί να κερδοφορήσουν.

Για τους παραπάνω λόγους, ποτέ η Παράταξή του δεν καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, απεναντίας της δίνει «χείρα βοηθείας», θολώνοντας τα «νερά», για το ποιος φταίει που δεν γίνονται αναγκαίες προσλήψεις για όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου. Πρόσφατα, άλλωστε, δεν ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο το αίτημα της δημοτικής αρχής προς την κυβέρνηση για άρση απαγόρευσης των μόνιμων προσλήψεων και μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση, που έχει περιέλθει ο Δήμος.

Μας καλεί να ενισχύσουμε τα ΚΑΠΗ, με εργαζόμενους από άλλες Υπηρεσίες του Δήμου, όμως και σ’ αυτές οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι απ’ όσους απαιτούνται.
ΚΟΔΗΠ και δημοτική αρχή, παρά την προσπάθεια αμαύρωσης όλων των προσπαθειών και της κατασυκοφάντησης, θα συνεχίσει να προσπαθεί για την καλύτερη λειτουργία των Δομών, με όσα μέσα διαθέτει, για το καλό του λαού της Πάτρας και παράλληλα θα διεκδικεί.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στις ανάγκες των ηλικιωμένων, μέσα από διαφορετικές δράσεις, όπως καλοκαιρινά μπάνια δωρεάν, εκδρομές, ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Εμείς θα προσπαθούμε να είμαστε στην πλευρά εκείνων, που έχουν ανάγκη κι όχι εκείνων που ευθύνονται για τα δεινά του λαού».