Πάτρα: «Ομηροι» στην Ομήρου, «ο δρόμος και έχει αποσχισθεί από τις πολυκατοικίες», αυτοψία της «Π» ΦΩΤΟ

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Αρόη Πατρών. Ο δρόμος «βουλιάζει» μπροστά στα σπίτια τους. Κραυγή αγωνίας μέσω της «Πελοποννήσου».

 

Πάτρα Στη συμβολή των οδών Ομήρου και Τσιγάντε φαίνεται η κατολίσθηση και η καθίζηση του εδάφους

Ανάστατοι παραμένουν οι κάτοικοι της οδού Ομήρου στην περιοχή της Αρόης, στην Πάτρα αφού ο δρόμος μπροστά από τα σπίτια τους έχει υποστεί σημαντικές βλάβες, με μεγάλες ανοιχτές ρωγμές, απότομα βυθίσματα, ενώ μάλιστα σε κάποια σημεία έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί, εμφανίζοντας μεγάλες οπές στην άσφαλτο και χρήζει άμεσης αποκατάστασης, επισκευής και συντήρησης.

Ιδιαίτερα, επί της συμβολής των δημοτικών οδών Ομήρου και Τσιγάντε παρατηρούνται κατολισθητικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα την ριγμάτωση και την καθίζηση του οδοστρώματος, και περαιτέρω την αυξημένη επικινδυνότητα για την στατικότητα των κτιρίων της περιοχής και των υπογείων σωληνώσεων του αποχετευτικού δικτύου των κτιρίων αυτών.

Οι κάτοικοι της Ομήρου και άλλων επηρεαζόμενων οδών, φοβούνται για την ασφάλεια των περιουσιών τους και την ίδια τη ζωή τους:

«Οι πολυκατοικίες στους αριθμούς 42 και 44 κατασκευάστηκαν το 2008, τότε δεν υπήρχε ο δρόμος εδώ. Είχε δώσει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου κομμάτι για να γίνει ο δρόμος, με πλάτος 8 μέτρα. Ήρθαν το 2010 και έφτιαξαν αυτό τον πρόχειρο δρόμο, όμως λόγω των νερών που κατεβαίνουν από τις βροχές ο δρόμος έχει καταστραφεί. Κάτω από τον δρόμο αυτό, δεν υπάρχει χώμα! Ουσιαστικά στέκεται στον «αέρα» αυτός ο τσιμεντένιος δρόμος!. Δηλαδή, ένας οδηγός βαρέως οχήματος που θα επιχειρήσει να διατρέξει την Ομήρου, κατά πάσα πιθανότητα θα υποχωρήσει ο δρόμος και θα βουλιάξει!» προειδοποιεί ο κάτοικος Μάκης Χριστοφής, μιλώντας στην «Πελοπόννησο».

Οδος Ομήρου - Αρόη Πατρών

«O δρόμος είναι κούφιος από κάτω» λέει ο Μάκης Χριστοφής

Ο Βασίλης Φωτόπουλος σημειώνει: «Έχουμε κάνει πολλές οχλήσεις στον Δήμο Πατρέων να εξετάσει την κακή και άκρως επικίνδυνη κατάσταση του οδοστρώματος της οδού Ομήρου και να την επισκευάσει αμέσως, εγκαίρως, δεόντως και επιμελώς, ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών επί της οδού αυτής. Κάποια στιγμή, ο Δήμος μάς είπε ότι είχε ενταχθεί το έργο στα τεχνικά έργα, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα. Λένε ότι δεν έχουν λεφτά. Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει εδώ και χρόνια το πρόβλημά μας, αλλά δεν έχει γίνει καμία κίνηση εκ μέρους της…»

Οδός Ομήρου - Αρόη Πατρών

«Νιώθουμε αβοήθητοι» λέει ο Βασίλης Φωτόπουλος στην «Π»

Κάτοικοι της οδού Ομήρου, μας δείχνουν τα ανησυχητικά σημεία του δρόμου, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δρόμος έχει απομακρυνθεί από τα κτίσματα: «Όπως βλέπετε συνεχώς ανοίγει ο δρόμος! Φέραμε δικό μας συνεργείο οδοποιίας για να καλύψει το χάσμα και πάλι τώρα ο δρόμος έχει αποσχισθεί από τις πολυκατοικίες. Τονίζουμε ότι οι δρόμοι αυτοί είναι δημοτικοί. Πρωτίστως λοιπόν η οδός Ομήρου και ακολούθως οι λοιπές επηρεαζόμενες οδοί χρήζουν άμεσης επισκευής και συντήρησης του οδοστρώματος και των κιγκλιδωμάτων, από τον Δήμο Πατρέων που είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή του».

Εξώδικο κατοίκων στο Δήμο Πατρέων

Οδός Ομήρου - Αρόη Πατρών

«Ο δρόμος έχει αποσχιστεί από την πολυκατοικία!»

Οι κάτοικοι θα αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Δήμο «διαμαρτυρόμενοι έντονα για την παραμέληση των καθηκόντων σας, σας δηλώνουμε ότι εάν δεν προβείτε αμέσως, εγκαίρως, δεόντως, εντέχνως, επαρκώς και επιμελώς στις αναγκαίες και επιβεβλημένες ενέργειες αποκατάστασης των βλαβών του οδοστρώματος και την άμεση και αποτελεσματική λήψη μέτρων για την κατολίσθηση – καθίζηση επί της οδού Ομήρου και των λοιπών επηρεαζομένων οδών, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις νόμιμες ενέργειες. Επειδή αν παρά την υποχρέωσή σας αυτή, τα αρμόδια όργανά σας παραλείψουν να προβούν, όπως οφείλουν, στην επισκευή, συντήρηση και εν γένει επίβλεψη της καλής κατάστασης του οδοστρώματος της οδού Ομήρου, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη σε διερχόμενα οχήματα ή πρόσωπα ή στις ιδιοκτησίες μας, θα ευθύνεστε σε αποζημίωση τούτων κατά τις διατάξεις των άρθρων 105 και 106 του Εισ.Ν.Α.Κ., χωρίς να απαιτείται να αποδειχθεί υπαιτιότητα των οργάνων σας, ενόψει της αντικειμενικής ευθύνης σας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανόμοιοι οι θάνατοι των παιδιών, 3 με απαντήσεις, νέα στοιχεία της «Π» για το «θρίλερ» σε Αχαΐα – Ηλεία

Πάτρα: Καταγγελία για bullying μαθητή στο 56ο Δημοτικό σχολείο, «δεν βρίσκω άκρη» λέει μητέρα στην «Π»

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ στέλνει διαπραγματευτές στο Κατάρ, η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για ανακωχή υπό όρους

Σε έξαρση η γαστρεντερίτιδα – Δεκάδες δείγματα στο εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών

Πάτρα: Κυβερνητικό σχέδιο για Εμπορευματικό Κέντρο – Πως κινδυνεύει να χαθει και αυτή η ευκαιρία

Πάτρα: «Ομηροι» στην Ομήρου, «ο δρόμος και έχει αποσχισθεί από τις πολυκατοικίες», αυτοψία της «Π» ΦΩΤΟ