Νοέμβριο τα έργα στο Γηροκομειό: Oι κάτοικοι πήγαν στο Δασαρχείο Πατρών

«Από λόγια είμαστε ικανοποιημένοι…» – Θα καθαριστεί το κομμάτι δίπλα στην Μέριμνα, άγνωστο για δίπλα από το Καραμανδάνειο

Νοέμβριο

«Στο ίδιο έργο θεατές» παραμένουν οι κάτοικοι του Γηροκομειού σχετικά με τα έργα που ζητούν για να οχυρωθεί η περιοχή μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου, καθώς η ενημέρωση που πήραν από την πλευρά του Δασαρχείου είναι ότι η απομάκρυνση των δέντρων θα γίνει τον Νοέμβριο.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου «Παναγία Γηροκομίτισσα» και της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, τα γραφεία του Δασαρχείου και είχαν συνάντηση με τον δασάρχη με βασικό αίτημα την ενημέρωση για το πότε θα γίνει η απομάκρυνση των καμένων δέντρων. Οπως τους ενημέρωσε, η εργολαβία που είναι σε εξέλιξη για καθαρισμό δασών για να μετατραπεί σε υλοτομία δασών θα πρέπει να προηγηθεί μελέτη. Η διαδικασία της μελέτης έχει ήδη ξεκινήσει και σχετικά σύντομα θα είναι έτοιμη, ώστε μόλις ολοκληρωθεί να μπορέσει ο εργολάβος να προχωρήσει σε καθαρισμό και κοπή δέντρων στο Γηροκομειό.

Από τη συνάντηση, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στα γραφεία του Δασάρχη

Από τη συνάντηση, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στα γραφεία του Δασάρχη

Η εκτίμηση του Δασάρχη Πατρών Σταύρου Βαρβατσούλη είναι ότι μέσα στον Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάτι που δεν άρεσε και πολύ στους κατοίκους, οι οποίοι ήλπιζαν να γίνει η διαδικασία νωρίτερα. Επίσης, το Δασαρχείο ενημέρωσε ότι βάσει της δικής του ευθύνης θα καθαρίσει το κομμάτι δίπλα στη «Μέριμνα» και για το άλλο κομμάτι που είναι δίπλα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο θα πρέπει να γίνουν ενέργειες από την Ιερά Μητρόπολη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ θα γίνουν και εργασίες τοποθέτησης κορμοδεμάτων, που έχει ζητηθεί βάσει του πορίσματος.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ντίνα Παπάκου δήλωσε στην «Πελοπόννησο: «Κάναμε την επίσκεψη στον δασάρχη και του είπαμε καταρχάς ότι έχουν καθυστερήσει να κόψουν τα καμένα δέντρα. Μας απάντησε ότι υπάρχουν διαδικασίες από τον νόμο που δεν μπορούν να παραληφθούν και πρέπει να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία. Στην ερώτησή μας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, μας είπε ότι εκτιμά πως μέσα στον Νοέμβριο ότι θα έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που είναι ευθύνη του Δασαρχείου. Ως κάτοικοι του Γηροκομειού, αυτό που λέμε είναι ότι από λόγια είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά έργα δεν βλέπουμε».

Από εκεί και πέρα, οι εκπρόσωποι του συλλόγου, τις επόμενες μέρες, θα επισκεφθούν το Δημαρχείο για να συναντηθούν με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Αναστασίου προκειμένου να ζητήσουν και από αυτόν χρονοδιάγραμμα με τις τεχνικές παρεμβάσεις που είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που χρηματοδοτείτο από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα, τραυματίας βρέθηκε δεκάδες μέτρα! ΦΩΤΟ

Ανόμοιοι οι θάνατοι των παιδιών, 3 με απαντήσεις, νέα στοιχεία της «Π» για το «θρίλερ» σε Αχαΐα – Ηλεία

Πάτρα: Καταγγελία για bullying μαθητή στο 56ο Δημοτικό σχολείο, «δεν βρίσκω άκρη» λέει μητέρα στην «Π»

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ στέλνει διαπραγματευτές στο Κατάρ, η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για ανακωχή υπό όρους

Σε έξαρση η γαστρεντερίτιδα – Δεκάδες δείγματα στο εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών

Πάτρα: Κυβερνητικό σχέδιο για Εμπορευματικό Κέντρο – Πως κινδυνεύει να χαθει και αυτή η ευκαιρία

Πάτρα: «Ομηροι» στην Ομήρου, «ο δρόμος και έχει αποσχισθεί από τις πολυκατοικίες», αυτοψία της «Π» ΦΩΤΟ