Αναδιάρθρωση στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας: Μητρώο μελών και πρόωρες εκλογές στους στόχους του Γ. Βαγενά

Οι στόχοι του νέου προέδρου Γιώργου Βαγενά – Κάλεσμα και στις άλλες παρατάξεις για αύξηση των μελών

Αναδιάρθρωση Δεν ήταν αυτοσκοπός μου η θέση του προέδρου, είπε ο Γ. Βαγενάς

Πορεία για νέα εκκαθάριση και ανανέωση του μητρώου μελών βάζει άμεσα ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Βαγενάς, όπως δήλωσε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στον Peloponnisos FM 104,1.

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του στη συνεδρίαση αναδιάρθρωσης του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Βαγενάς τόνισε, ότι δεν ήταν αυτοσκοπός του να αναδειχθεί πρόεδρος και του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, υπονοώντας με αυτό τον τρόπο ότι οδηγήθηκε εκεί από τις καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να γίνει εκκαθάριση του μητρώου μελών, με σκοπό τη διεύρυνσή του, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ώστε να μπουν στον Εμπορικό Σύλλογο νέα μέλη και να τον δυναμώσουν.

Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 1040 έμποροι, αριθμός πολύ μικρός, συγκριτικά με το μέγεθος της πόλης και το δυναμικό του εμπορικού κόσμου.

Ο Γιώργος Βαγενάς τόνισε ότι ενότητα δεν σημαίνει πάντα και συμπόρευση. «Θα επιδιώξουμε και συμπόρευση με υγιείς δυνάμεις, αλλά μπορεί να μην το καταφέρουμε. Η ενότητα, όμως, είναι αυτό που προέχει, η ομόνοια και η σύνεση για το συμφέρον του Συλλόγου».

Να σημειωθεί, ότι στις τελευταίες εκλογές είχε προηγηθεί και τότε εκκαθάριση μητρώου, που όμως, οδήγησε σε εκατοντάδες διαγραφές, αποθανόντων και οικονομικά μη ενεργών εμπόρων, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή έντονων προστριβών μεταξύ των παρατάξεων.

Ο νέος πρόεδρος είπε ε ότι πρέπει να πάει ο Σύλλογος σε εκλογές ομαλά, κλείνοντας όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. «Μέλημά μας η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων επιχειρηματιών και εμπόρων. Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν, απαιτούν άμεσα λύση και αυτό επιτυγχάνεται με ηρεμία, ομόνοια και ενότητα».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Σύλλογος έχει τρίτο πρόεδρο σε μια θητεία τόνισε, πως «αυτά γίνονται παντού, το θέμα είναι να ξεπερνάμε τα προβλήματα και να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο κάτω, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά εκκρεμή ζητήματα, όπως τα επικείμενα εγκαίνια του νέου εμπορικού πάρκου που θα προκαλέσει ανακατατάξεις στον εμπορικό χάρτη της Πάτρας, οι πεζοδρομήσεις του Δήμου, οι εκκρεμότητες του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και οι επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που θα χρειαστούν υποστηρικτικές εκδηλώσεις από τον Σύλλογο.

Να σημειωθεί ακόμα, ότι από την αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου Α’ αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Χρήστος Αγγελόπουλος και Γ’ αντιπρόεδρος ο Μάκης Μακρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που χρηματοδοτείτο από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα, τραυματίας βρέθηκε δεκάδες μέτρα! ΦΩΤΟ

Ανόμοιοι οι θάνατοι των παιδιών, 3 με απαντήσεις, νέα στοιχεία της «Π» για το «θρίλερ» σε Αχαΐα – Ηλεία

Πάτρα: Καταγγελία για bullying μαθητή στο 56ο Δημοτικό σχολείο, «δεν βρίσκω άκρη» λέει μητέρα στην «Π»

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ στέλνει διαπραγματευτές στο Κατάρ, η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για ανακωχή υπό όρους

Σε έξαρση η γαστρεντερίτιδα – Δεκάδες δείγματα στο εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών

Πάτρα: Κυβερνητικό σχέδιο για Εμπορευματικό Κέντρο – Πως κινδυνεύει να χαθει και αυτή η ευκαιρία

Πάτρα: «Ομηροι» στην Ομήρου, «ο δρόμος και έχει αποσχισθεί από τις πολυκατοικίες», αυτοψία της «Π» ΦΩΤΟ