Για τουρισμό στην Ολλανδία: Με περίπτερο η Περιφέρεια στην Ουτρέχτη

Η ΠΔΕ τιμώμενη στην Εκθεση «Tourism Media & Events» – Παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας

τουρισμό Ο Π. Σακελλαρόπουλος με τουριστικούς πρακτορες

Ανοιγμα στην αναδυόμενη αγορά της Ολλανδίας επιχειρεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε τις προηγούμενες μέρες στην Ουτρέχτη, σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις με συμμετοχή πολλών πρακτόρων.

Συνολικά, συμμετείχαν 73 τουριστικοί πράκτορες και tour operators και στη διάρκεια του 3ημέρου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Greek Tourism Workshop.

Στην εκδήλωση της Tourism Media & Events, η οποία έλαβε χώρα στο επαγγελματικό πολυχώρο «Liemès», πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες Business to Business (B2B) συναντήσεις μεταξύ ελληνικών προορισμών, καθώς και εκπροσώπων ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, με ολλανδικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Κύριος χορηγός ήταν ο ΕΟΤ και τιμώμενος προορισμός ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το περίπτερο της οποίας πέρασαν πολλοί πράκτορες, ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και κατέθεσαν θετικά σχόλια.

Την παρουσίαση, αλλά και τις επαφές διά ζώσης, με πολλούς πράκτορες έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού, Λαυρέντης Βασιλειάδης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μοίρασε διαφημιστικό υλικό με τις περιοχές που μπορεί να επισκεφτούν οι τουρίστες και παράλληλα γνωστοποιήσε και το brand name που είναι η «Olympia Land» με το οποίο γίνεται πλέον ολοένα και πιο γνωστή περιοχή.

Το Greek Tourism Workshop τίμησε με την παρουσία του, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη Απόστολος Μιχαλόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακκελάροπουλος μίλησε στην «Πελοπόννησο» και τόνισε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει την εξωστρέφειά της με τη συμμετοχή της στην Ουτρέχτη, με στόχο να κάνει άνοιγμα σε μια από τις κορυφαίες αγορές του εξωτερικού. Κάναμε πολλές επαφές με εκπροσώπους πρακτορείων και είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτύπωμα θα φανεί τους επομένους μήνες».

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη.