Καλάβρυτα: Η κοινότητα Καστριών ζητά αξιοποίηση του ξενώνα

Το κτίριο ξεκίνησε να χτίζεται πριν από 30 χρόνια από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας, όμως δεν υπήρχαν άλλα χρήματα και το κτίσμα έμεινε στη μέση, μόνο με τα τούβλα.

καστριών

Την αξιοποίηση του παρατημένου επί 30 χρόνια κτιρίου που προοριζόταν για ξενώνας και βρίσκεται στο χωριό Καστριά, ανάμεσα στα Καλάβρυτα και την Κλειτορία, ζητά η τοπική κοινωνία.

Το κτίριο ξεκίνησε να χτίζεται πριν από 30 χρόνια από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας, όμως δεν υπήρχαν άλλα χρήματα και το κτίσμα έμεινε στη μέση, μόνο με τα τούβλα.

Ο ξενώνας μετά τη διάλυση της δημοτικής επιχείρησης Σπηλαίου Λιμνών ανήκει στον Δήμο Καλαβρύτων ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμα κάποια κίνηση.

Ο Στέφανος Γκλαβάς, πρόεδρος της ΤΚ Καστριών, πρόσφατα, έθεσε ερώτημα στη δημοτική αρχή και ζητά να αξιοποιηθεί το κτίριο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Στέφανος Γκλαβάς μίλησε στην «Πελοπόννησο», τονίζοντας: «Ο ξενώνας είναι παρατημένος εδώ και τόσα χρόνια και είναι κρίμα για όλη την περιοχή των Καστριών και της Κλειτορίας. Εχουμε ενημερώσει τη δημοτική αρχή να καταρτίσει ένα πλάνο για να αξιοποιηθεί, είτε ως τουριστικός ξενώνας είτε ως γηροκομείο. Αν όχι από τον Δήμο, να δοθεί σε ιδιώτη και να αντληθούν πόροι από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Θέλουμε να αξιοποιηθεί για να δώσει ζωή στη περιοχή».
Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Γκλαβάς, ένα ακόμα αίτημα της κοινότητας είναι να γίνει συντήρηση στο οδικό δίκτυο της επαρχιακής οδού.

Κάθε χρόνο το Σπήλαιο Λιμνών στα Καστριά κόβει 90.000 με 100.000 εισιτήρια και από αυτά τα χρήματα, μπορεί ένα μικρό μέρος να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση της κοινότητας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν, η δημοτική επιχείρηση Σπηλαίου Λιμνών είχε βγάλει το κτίριο σε διαγωνισμό για να πουληθεί, ωστόσο δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια.