Αχαΐα: Πώς θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ΦΩΤΟ

Δράσεις σε όλες τις πόλεις της Αχαΐας

Αχαΐα Η παρέλαση θα φιλοξενηθεί, όπως κάθε χρόνο, στην Αγίου Ανδρέου

Με μαθητές και μαθήτριες γέμισε την  Παρασκευή η Πάτρα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν  σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που θα γιορταστεί και φέτος με λαμπρότητα.

28η Οκτωβρίου: Με τι καιρό θα κάνουμε παρέλαση, η πρόγνωση για την Πάτρα
Το μήνυμα του «Οχι» φέτος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς μαίνονται δύο πόλεμοι στη «γειτονιά» της Ευρώπης και καθημερινά μετράμε θύματα αθώους πολίτες.

Η αρχή των εκδηλώσεων ήταν η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ελευθερίας, στην πλατεία Ολγας, στο πλαίσιο των λαμπρών εκδηλώσεων που θα γίνουν τη Δευτέρα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της Περιφέρειας κατέθεσε στεφάνι ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος και από την πλευρά της δημοτικής αρχής, η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Σίμου, αλλά και εκπρόσωποι σχολείων της πόλης.

Αχαΐα

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Περιφέρειας

Αχαΐα

Η Αντιδήμαρχος Κτερίνα Σίμου εκπροσώπησε τη δημοτική αρχή

Αχαΐα

Οι αρχές της πόλης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα  Δευτέρα 28 Οκτωβρίου με τις μαθητικές παρελάσεις και τις δοξολογίες σε κάθε πόλη για να εορτάσουν άπαντες την επέτειο του «Οχι».

Αχαΐα

Η μπάντα του Δήμου έδωσε εορταστικό τόνο στις εκδηλώσεις

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, όπως ενημερώθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:
-Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κωνσταντίνος Καραγκούνης.
-Στην Πάτρα ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας.
-Στον Πύργο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Από εκεί και πέρα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα, όπως και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης. Ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης στην Ι.Π. Μεσολογγίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης στον Πύργο, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος στη Ναύπακτο.

Στην Αχαΐα, η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί ως εξής: ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας στα Καλάβρυτα, η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Γεωργία Ντάτσικα στο Αίγιο, ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος στη Δυτική Αχαΐα, όπως επίσης στην Πάτρα θα παρευρεθούν οι αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος, Αθλητισμού Τάκης Αντωνόπουλος.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Στην Αιγιαλεία σήμερα Δευτέρα στις 10:30 θα γίνει η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Φανερωμένης». Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον δήμαρχο και τους φορείς της πόλης. Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων, οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της οδού Μητροπόλεως με ώρα έναρξης στις 11:45.

Δ. ΑΧΑΪΑ

Στη Δυτική Αχαΐα, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι σήμερα Δευτέρα θα γίνει η δοξολογία στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Αχαΐα.
Επίσης, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης της Κάτω Αχαΐας και στις 11.30 θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση στην πλατεία
της Κάτω Αχαΐας (πλατεία Δημοκρατίας), την οποία θα παρακολουθήσει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Επίσης, η δημοτική αρχή θα εκπροσωπηθεί από αντιδημάρχους σε παρελάσεις που θα γίνουν σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Στα Καλάβρυτα, στις 10 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Αμέσως μετά, στις 10.20π.μ., θ’ ακολουθήσει ομιλία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού.
Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, μαθητριών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου «Αγλαΐα Κόντη-Ελένη Χάμψα» και του Γυμνασίου, του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός», ενώ θα παρευρεθεί από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ

Με λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ερυμάνθου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Κυριακή θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και τη Δευτέρα η επίσημη Δοξολογία σε όλους τους Ιερούς Ναούς των Κοινοτήτων του Δήμου. Δοξολογίες, εκφωνήσεις πανηγυρικών, παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν τοπικά στις Κοινότητες: Βασιλικού, Φαρών, Ισώματος (ΔΕ Φαρρών), Ερυμάνθειας (ΔΕ Τριταίας) και Λεοντίου (ΔΕ Λεοντίου).