Σημειωτόν η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας

Mοναδική ανακούφιση είναι η εκτροπή της κυκλοφορίας από τους παράδρομους.

επιστροφή

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου από την περιφέρεια προς την Αττική με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου έως τα Μέγαρα.

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τρημέρου: Ουρές χιλιομέτρων στη Λαμία – στο «κόκκινο» η Αθηνών – Κορίνθου ΦΩΤΟ

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί και στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Για να διευκολυνθούν οι οδηγοί και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε τη μη καταβολή των διοδίων στην Αγία Τριάδα, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 17:45 μέχρι τις 24:00.

Η κίνηση γίνεται σημειωτόν από Λαμία προς Αθήνα λόγω των έργων που εξελίσσονται στην εθνική οδό στο 198χλμ λόγω της ανακατασκευής γέφυρας.

Σε εκείνο το σημείο έχει γίνει μονοδρόμηση της ΠΑΘΕ με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας και οι δύο κατευθύνσεις. Ένας τεράστιος όγκος αυτοκινήτων που έχουν καλύψει όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας έχουν σχηματίσει ουρά που ξεπερνά τα 10 χλμ κινούνται σημειωτόν.

Ορισμένοι οδηγοί επιλέγουν να κινηθούν από τους παράδρομους, όπου και εκεί η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω του όγκου των οχημάτων που θα πρέπει να κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας για 20 χιλιόμετρα από τη Λαμία μέχρι τον κόμβο του Μώλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άμεση ενημέρωση για την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής, τις καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, το μποτιλιάρισμα, τα τροχαία. Δείτε τον διαδραστικό χάρτη με την κίνηση τώρα στους δρόμους της Αττικής.