Σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας βγήκαν στο δρόμο – Ποια είναι τα αιτήματά τους

Οι  σταφιδοπαραγωγοί εξέφρασαν την αγωνία τους για την σταφίδα η τιμή της οποίας παρουσιάζει  μεγάλη πτώση, όπως επίσης και  για  την απουσία μέτρων στις  περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

 

Σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας βγήκαν στο δρόμο - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Βγήκαν στο δρόμο οι σταφιδοπαραγωγοί στην Ηλεία! Η τιμή πώλησης της κορινθιακής σταφίδας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής μεγάλης συγκέντρωσης των παραγωγών, που διοργάνωσε το πρωί η ΟΑΣΗ στον κόμβο Αγίου Γεωργίου Πύργου.

Οι  παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την σταφίδα η τιμή της οποίας παρουσιάζει  μεγάλη πτώση, όπως επίσης και  για  την απουσία μέτρων στις  περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Στα παραπάνω ζητήματα αναφέρθηκε ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Αθαν. Βομπίρης, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει έγκαιρα μέτρα για τη στήριξη των  παραγωγών.

«Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό , για τη σταφίδα καταρχήν που είναι στα αζήτητα και έρχονται οι έμποροι και μας εμπαίζουν, όπως μας εμπαίζει και η κυβέρνηση, που δεν παίρνει μέτρα στήριξης για το προϊόν.  Παρόλο που είχαμε χαμηλή παραγωγή φέτος και περιμέναμε κάτι καλύτερο, τη στιγμή που και τα γεωργικά εφόδια έχουν φτάσει στα ύψη,  35%  πάνω, η σταφίδα έχει πάει στο 1 ευρώ και είναι στα αζήτητα.  Από εκεί και πέρα είναι και η συντονιστική επιτροπή των πυρόπληκτων εδώ,  η οποία  εμπαίζεται από την κυβέρνηση αφού  έχουν  περάσει  τρεις μήνες από τις φωτιές, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν τα ζώα τους που να στεγαστούν διότι έχουν καεί οι εγκαταστάσεις και  δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ γι’ αυτό το λόγο, αλλά ούτε και ζωοτροφές, για τις οποίες έχουν χρεωθεί υπέρμετρα για να ταΐσουν τα ζώα τους.

Εμείς επιμένουμε σε αυτά που αποφασίσαμε σαν συντονιστική επιτροπή στην Αρχ. Ολυμπία, τα έχουμε στείλει στη Βουλή και στους υπόλοιπους που έπρεπε να είναι σήμερα εδώ και να δώσουν απαντήσεις.

Θα συνεχίσουμε μέχρι που να αποζημιωθεί και ο τελευταίος πυρόπληκτος και θα είμαστε εδώ για τα υπόλοιπα προβλήματα. Όλα τα προϊόντα πλήττονται, πορτοκάλια καρπούζια, πατάτες, τα πάντα έχουν υποστεί καταστροφή διότι επιτρέπουν να φέρνουν προϊόντα από άλλες χώρες».

Στη συγκέντρωση εξάλλου συμμετείχαν  εκπρόσωποι  αγροτικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, οι συμμετέχοντες σε αυτήν έκαναν πορεία με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο του  Πύργου, με τελική κατάληξη στο διοικητήριο Ηλείας όπου παρέδωσαν ψήφισμα με όλα τα αιτήματά τους, στον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ