Σδούκου: Εφικτός ο στόχος για την εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων 1,9 γιγαβάτ έως το 2032
Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ως υπουργείο Ενέργειας να κινητοποιήσουμε τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να παράσχουν πειστικές εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά κυρίως να παράσχουν εργαλεία διαχείρισης των κρίσεων στις χώρες-μέλη, τόνισε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων ισχύος 1,9 γιγαβάτ έως το 2032, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα.
Στη διάρκεια ομιλίας της στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η κ. Σδούκου σημείωσε ότι το Υπουργείο Ενέργειας καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να προσδιορίσουν σαφή εξηγήσεις για την αποτυχία της ενιαίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε., καθώς και να προσφέρουν εργαλεία για τη διαχείριση κρίσεων στις χώρες-μέλη.
Η ίδια αναφέρθηκε στις αυξήσεις των τιμών χονδρικής στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν φτάσει το 60-70% από το 2019, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Φινλανδία και η Σουηδία οι αυξήσεις είναι σχεδόν αμελητέες. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμές έχουν αυξηθεί τριπλάσια.
Όσον αφορά το πρόγραμμα ενίσχυσης των νησιών μέσω του Ταμείου Απανθρακοποίησης, η υφυπουργός αναγνώρισε την επιτυχία του εγχειρήματος που επιτρέπει τη χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 3 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν κυρίως τη διασύνδεση των νησιών με το ηλεκτρικό δίκτυο και την εγκατάσταση μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αποθηκευτικών συστημάτων και υβριδικών έργων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο νέο ενεργειακό σχεδιασμό, ο οποίος δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Ο Καλαβρυτινός παίκτης της Patras Stratego Team Δημήτρης Κοσμόπουλος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Κρήνη πλημμύρισε παραμύθια και χρώματα στην έναρξη του φεστιβάλ αφήγησης ΦΩΤΟ
Μικρές κόκκινες κουκκίδες στο δέρμα: Πότε είναι αθώες;
Mουσική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στα Βαλιμίτικα ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
