Η Πάτρα στον κόσμο του Digital Marketing

O όμιλος εταιρειών TDG είναι από τους κορυφαίους στο χώρο του Digital Marketing και της Διαφημιστικής Τεχνολογίας στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπου δραστηριοποιείται με τοπικά γραφεία.

Στο ευρύ κοινό δεν είναι γνωστό, όμως, η τεχνολογική καρδιά του πολυεθνικού ομίλου χτυπά στην Πάτρα, στο κτίριο όπου πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσε το πολυκατάστημα Alex Pack.

Οπως εξηγεί o Οδυσσέας Ντότσικας, ιδρυτής και CEO της Think Digital Group (TDG), η τεχνολογική εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 και δεν άργησε να καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα online μέσα στη ΝΑ Ευρώπη. Πλέον ο όμιλος διαθέτει γραφεία σε επτά χώρες και πελάτες σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ απασχολεί περισσότερα από 200 άτομα προσωπικό, τα περισσότερα στο γραφείο της Πάτρας.

«Για εμάς η Πάτρα αντιπροσωπεύει την τεχνολογική καρδιά του οργανισμού, που από το 2006 επενδύει σε τρίτες εταιρείες, στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ και του e-commerce. Οι εταιρείες του ομίλου απασχολούν πάνω από 200 άτομα που βρίσκονται σε δέκα γραφεία από Κοπεγχάγη έως το Ντουμπάι και την Αίγυπτο, με πελάτες από μεγάλα brands και εκδοτικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο».

Η TDG ξεκίνησε από την Πάτρα το 2006, όταν ο Οδυσσέας Ντότσικας προσέλαβε δύο προγραμματιστές για ένα πρότζεκτ. «Από αυτό το μικρό γραφείο των δύο ατόμων, αυτή τη στιγμή φτάσαμε να απασχολούμε 80 μηχανικούς, όλοι τους από το Πανεπιστήμιο Πατρών, οι οποίοι έχουν απλωθεί σε χώρο του παλιού Alex Pack, όπου βρίσκονται και τα τοπικά γραφεία του ομίλου.

«Η σχέση μας με την Πάτρα; Είναι η καρδιά της εταιρείας μας» λέει ο ίδιος που αποκαλύπτει ότι, το επόμενο διάστημα στο πλάνο ανάπτυξης του οργανισμού, έχουν την πρόσληψη επιπλέον 40 – 50 μηχανικών σε διάστημα 1,5 χρόνου στο γραφείο Πάτρας.

Πλέον ο όμιλος διαθέτει γραφεία σε επτά χώρες. Ο κύκλος εργασιών κυμαίνεται στα 20 εκατ. ευρώ. Το νέο project της Think Digital είναι το Agora, με στόχο «να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για publishers, για να αυξήσουν τα έσοδα από τα site τους».

Η Siemens που παράγει το 1/3 των μηχανών για την παγκόσμια βιομηχανία, δίνει πλέον έμφαση στην παροχή τεχνολογικών υπηρεσιών στις βιομηχανίες-πελάτες της και αναζητά συνεχώς νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και συνεργασίες με start-up επιχειρήσεις  από όλο τον κόσμο. Μια τέτοια συνεργασία στην Ελλάδα έχει η Siemens με την παρτινή εταιρεία FEAC Engineering.

Οπως τονίζει ο κ. Johann Goettler «η FEAC Engineering είναι μια επιτυχημένη ελληνική start-up και πολύτιμος συνεργάτης της Siemens. Είναι επίσης επίσημα εξουσιοδοτημένη για τη διανομή της λύσης PLM CAE της Siemens στην Ελλάδα, ενώ συνεργαζόμαστε μαζί της και σε τοπικά έργα. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2020,υπογράψαμε μαζί με τη FEAC Engineering, το ΕΛΚΕΜΕ, το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και την OHB Hellas, το Μνημόνιο Συνεργασίας «Πρωτοβουλία για την Προσθετική Κατασκευή στην Ελλάδα», με στόχο να προετοιμάσουμε μαζί τη χώρα μας για την έλευση της Προσθετικής Κατασκευής (Additive Manufacturing) / τεχνολογίας 3D Printing».

Βασικός στόχος της FEAC Engineering είναι να μπορέσει να προβλέψει την συμπεριφορά των υπό μελέτη κατασκευών σε πραγματικές συνθήκες, πολύ πριν η κατασκευή ξεκινήσει. Έχοντας τη δυνατότητα της μελέτης της πλειοψηφίας των φυσικών φαινομένων (ηλεκτρομαγνητισμός, αεροδυναμική, μεταφορά θερμότητας, αντοχή υλικών, κ.α.), η FEAC εγγυάται τον σχεδιασμό και την μελέτη κορυφαίων κατασκευών ενώ ταυτόχρονα καθιστά την πολυπλοκότητα εφικτή, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κόστους ανάπτυξης ενός προϊόντος, στη βελτίωση της αποδοτικότητας του, στην αύξηση των επιδόσεων του προϊόντος και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πελατών της FEAC.