Αίγιο: Πάμε για Οινοξένεια όλο τον χρόνο! Στην «Π» ο νέος πρόεδρος του Δικτύου Τάσος Δροσιάδης

Ο κ. Δροσιάδης παραχώρησε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» την πρώτη του συνέντευξη με τη νέα του ιδιότητα:

Αίγιο O Tάσος Δροσιάδης αποκαλύπτει τα σχέδια του Δικτύου Ποιότητας

Νέος πρόεδρος και νέο ΔΣ στο Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια. πρόεδρος εξελέγη ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Τάσος Δροσιάδης, οινολόγος τα τελευταία 33 χρόνια στην Αχαΐα, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αιγιάλεια, και από το 2012 σύμβουλος οινολόγος.

Ο κ. Δροσιάδης παραχώρησε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» την πρώτη του συνέντευξη με τη νέα του ιδιότητα:

-«Σε ό,τι αφορά τον θεσμό των Οινοξενείων αλλά και το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια κομβικό σημείο ήταν η συνεργασία μου για 17 ολόκληρα χρόνια με τον εμπνευστή των Οινοξενείων, τον Αγγελο Ρούβαλη. Αρα, νομοτελειακά θα εμπλεκόμουν και με το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Φτάνοντας στο σήμερα, μένει να ανευρεθούν οι βέλτιστοι τρόποι ώστε το συνολικό αυτό «προϊόν» να επικοινωνηθεί συστηματικά και δυναμικά».

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς στόχους και του νέου ΔΣ. Φυσικά μεγάλος στόχος είναι η υλοποίηση του Φεστιβάλ Οινοξένεια 2025 στα ίδια επίπεδα ποιότητας και εξωστρέφειας που τοποθετήθηκαν από το προηγούμενο φεστιβάλ το οποίο έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί στο ίδιο εξαιρετικό επίπεδο, και γιατί όχι να αναπτυχθεί έτι περαιτέρω, η συνεργασία μας με τον Δήμο Αιγιαλείας καθώς και με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Πάτρας, η Αχαΐα Αναπτυξιακή, το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Οι υπόλοιποι στόχοι του Δικτύου εδράζονται σε 3 πυλώνες:

1.Την αύξηση της επίγνωσης ως προς το συνολικό προϊόν «Οινοξένεια» – δηλαδή «ΟΙΝΟΣ, φιλοΞΕΝΕΙΑ», «Τοπία», Γεύσεις» της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων και άλλων περιοχών.

Στο πλαίσιο αυτό, στο νέο ΔΣ θέλουμε να παγιωθούν οι γέφυρες που θεμελιώθηκαν με άλλες περιοχές και αντίστοιχα φεστιβάλ αλλά και θα δημιουργηθούν νέες κάνοντας ευρύτερα γνωστή την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο είναι η προσέλκυση ή και η πρόκληση σε προσωπικότητες του χώρου του κρασιού αλλά και γενικότερα από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν την Αιγιάλεια και να «μιλήσουν» για αυτή δίνοντας έτσι ένα παγκόσμιο κύρος στον θεσμό και βάζοντας το Φεστιβάλ αλλά και την περιοχή συνολικά στον παγκόσμιο χάρτη.

2.Την διεύρυνση πάνω στον θεσμό Οινοξένεια. Πάνω σε αυτό, ήδη από το προηγούμενο ΔΣ, στο οποίο υπήρξα ως αντιπρόεδρος, υπήρχε η σκέψη για αυτό που κωδικά ονομάζαμε «Οινοξένεια 365». Δηλαδή η επέκταση των δράσεων του Δικτύου και σε άλλες χρονικές στιγμές – εκτός του καλοκαιριού – που είτε είναι σημαντικές για τα άλλα προϊόντα της περιοχής (όπως το λάδι και το τυρί), είτε έχουν σημαντική προοπτική στο marketing και την επικοινωνία της περιοχής. Ηδη επεξεργαζόμαστε αυτό το «Καλεντάρι» για φέτος οπότε stay tuned!

3.Την παγίωση της συνείδησης ότι το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια πρέπει να θεωρείται ως ένας καθ’ ύλην αρμόδιος παράγοντας της περιοχής σε ό,τι αφορά θέματα κρασιού, γαστρονομίας και εναλλακτικού τουρισμού.

Αυτό είναι κάτι που σε ένα πολύ καλό βαθμό το προηγούμενο ΔΣ το είχε πετύχει με δράσεις όπως η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών ή με τη συμμετοχή μας ως σύνεδροι στα δυο συνέδρια που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο στην Αχαΐα (το Travel West Forum και το 5ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων) αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την αναγνωρισιμότητα και την αυθεντικότητα των Πλαγιών της Αιγιάλειας στους τομείς αυτούς.

* Τα άλλα μέλη του νέου ΔΣ του Δικτύου: Αντιπρόεδρος Α’ Κωνσταντίνος Λιανός, ιδιοκτήτης του Ελαιοτριβείου Λιανός, Αντιπρόεδρος Β’ Θεοδώρα Ρούβαλη, οινολόγος στο Οινοποιείο Ρούβαλης, γεν. γραμματέας Εύη Χαραλαμπίδου, οινολόγος (Αμπελώνες Ρίρα), ταμίας Δημήτρης Στάικος, οινοποιός (Οινοποιείο Μ20), μέλη Βασίλης Μανουηλίδης, Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου.