Πάτρα: Είδαμε την καρναβαλική παράσταση «ΟρΝθες» της ομάδας ΣφήΓΚες στο «Πάνθεον»
«Πέταξαν» στα ύψη τα πουλιά
Η τελειομανία της Βικτωρίας Αγγελοπούλου είναι γνωστή. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και κάθε παράσταση ή δρώμενο που παρουσιάζει με τις υπερδραστήριες ΣΦήγΚΕΣ αγγίζει το επαγγελματικό επίπεδο.
Με την καρναβαλική παράσταση «ΟρΝθες» που θα παίζεται στο θέατρο «Πάνθεον» έως και σήμερα Δευτέρα (ώρα 21:15), οι επιδόσεις της ομάδας ανέβηκαν ακόμα ένα σκαλοπάτι ψηλότερα, καθώς το Σάββατο το βράδυ παρακολουθήσαμε μια φαντασμαγορική, δουλεμένη στη λεπτομέρεια, υπερπαραγωγή.
Χάρη στην ευρηματική διασκευή του Κωνσταντίνου Μάγνη, «έτρεξε» επί σκηνής, με γενναίες δόσεις σάτιρας, όλη η επικαιρότητα -τοπική, εθνική και διεθνής-, χαρίζοντας, με την άρτια σκηνοθεσία και τα εντυπωσιακότατα κοστούμια – κατασκευές της Βικτωρίας Αγγελοπούλου, γέλιο και προκαλώντας συνάμα προβληματισμό, αποδίδοντας εύστοχα το αριστοφανικό πνεύμα.
Οι, πάντα, εξαιρετικές χορογραφίες της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου ζωντάνεψαν τα φτερουγίσματα των πουλιών, οι μουσικές επιλογές ενσωματώθηκαν άριστα στην πλοκή και τα τραγούδια αποδόθηκαν άψογα από τους ηθοποιούς (διδασκαλία Albena Penkova).
Λαμπερός και έντονα θεατρικός ο πατρινός τραγουδοποιός Χρήστος Κωσταντόπουλος, ο οποίος ερμήνευσε δύο τραγούδια σε σύνθεση δική του, στίχους Κ. Μάγνη και ενορχήστρωση Διονύση Μπάστα, αποτέλεσε έναν ακόμα κρίκο στη συνεργασία ερασιτεχνών και επαγγελματιών, που κάνει θαύματα όταν κινητήριος δύναμη είναι το πάθος για τη δημιουργία και στόχος το άψογο αποτέλεσμα. Το οποίο και χειροκροτήθηκε θερμά, από τους Πατρινούς που γέμισαν την αίθουσα του θεάτρου. Εκεί ήταν και ο υπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας, ο εκδότης της «Π» και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θεόδωρος Λουλούδης, ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς με τις συζύγους τους.
Συγκινημένη, στο τέλος της παράστασης, η Βικτωρία Αγγελοπούλου, «πατώντας» στην, επί σκηνής, αναζήτηση της ιδανικής Πολιτείας, ευχήθηκε: «να κάνουμε ένα βήμα πίσω από τον εγωισμό μας, και θα σώσουμε την πόλη».
Αποσπάσματα από την παράσταση «ΟρΝθες» θα παρουσιαστούν στην Τελετή Απονομής των «Πρόσωπων της Χρονιάς 2004» που διοργανώνει η «Πελοπόννησος» το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου (ώρα 18:30) στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News