Αιτήματα για Σχολή Αστυνομίας και ασφάλειας από το Δικηγορικό Σύλλογου Αιγίου

Πρόταση για ίδρυση Σχολή Αστυνομίας στο Αίγιο, στις εγκαταστάσεις την πρώην Χαρτοποιίας.

σχολή Γ. Μπέσκος, Π. Πούπουζας, Γ. Γαλιάτσος

Την πρόταση ίδρυσης Σχολής Αστυνομίας στην πόλη του Αιγίου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας, κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγόρου Συλλόγου, Γιώργος Μπέσκος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό επιθεωρητή της ΕΛΑΣ Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγο, Παναγιώτη Πούπουζα και τον συνεργάτη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στρατηγό εα Γιώργο Γαλιάτσο.

Η εισήγηση του κ. Μπέσκου που συνοδεύτηκε από φωτογραφικό υλικό, αφορά στην αξιοποίηση των χώρων όπου στεγαζόταν το Τμήμα Φυσικοθεραπείας. «Μου ζήτησαν άμεσα με τη συνεργασία του δήμου να τους αποστείλω λοιπά τεχνικά στοιχεία ώστε σε μελλοντική αξιολόγηση των υπαρχόντων Σχολών να εξετασθεί ακόμα και το ενδεχόμενο μεταφοράς σχολής στην περιοχή» δήλωσε ο κ. Μπέσκος.

Οπως τόνισε, από κοινού όλοι οι φορείς της Αιγιάλειας θα πρέπει «να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και προοπτική επαναλειτουργίας σχολής στην πόλη είτε αυτή είναι αστυνομική, πυροσβεστική, ναυτικών δοκίμων».

Επί τάπητος τέθηκε και η ανάγκη ενίσχυσης της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής (ΟΠΚΕ) και της ΔΙΑΣ Αιγιαλείας.