Σήμερα επανέκδοση 10ετούς ομολόγου
Στις αγορές βγαίνει σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου το Δημόσιο με την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου.
![Σήμερα επανέκδοση 10ετούς ομολόγου ομολόγου](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2024/12/omologa-873x432.webp)
Με την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, βγαίνει στις αγορές το Δημόσιο σήμερα Τετάρτη 12/02/2025. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα διενεργηθεί δημοπρασία για την επανέκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,625%, λήξης 15 Ιουνίου 2035, σε άυλη μορφή, ISIN GR0124041758.
Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 250 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025 (Τ+5).
Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 12ης Φεβρουαρίου 2025 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News