Πάτρα – Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου: Έκοψαν πίτα οι εργαζόμενοι, έρχεται πανεπιστημιακή λειτουργία ΦΩΤΟ

200 περιστατικά στην εφημερία του Σαββατοκύριακου στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου

Κέντρο Υγείας Καφέζας,Μαστοράκου,Μπακόπουλος,Θεοδωρόπουλος, Στασινόπουλος,Κοσκινάς

Να περάσει στην επόμενη φάση της λειτουργίας του, ως Πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας, ετοιμάζεται το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου), που είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Αστικού Τύπου στη χώρα μας.

Ηδη το προσωπικό της συγκεκριμένης Υγειονομικής μονάδας συμβάλλει τα μέγιστα στη φροντίδα υγείας του πληθυσμού της περιοχής μας μέσω της οργανωμένης λειτουργίας του και της εφημέρευσής του το Σαββατοκύριακο.

Η προχθεσινή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Κέντρου, υπό τις ευλογίες του Αρχιμανδρίτη π. Προκοπίου Κόρδα, έδωσε την ευκαιρία για ανακοινώσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χαράλαμπος Μπακόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που παίζει η συγκεκριμένη υγειονομική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η οποία λειτουργεί ως ανάχωμα για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, καθώς είναι πλήρως αναπτυγμένη και παρέχει στους πολίτες πολύτιμες υπηρεσίες υγείας. Οπως ανέφερε «θα συνεχίσουμε ως δημόσιοι λειτουργοί της υγείας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μας».

Με θετικό πρόσημο εξελίσσεται και η εφημέρευση του ΚΥ το Σαββατοκύριακο.

Κέντρο Υγείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην «Π» ο υποδιευθυντής του Κέντρου Νίκος Κοσκινάς «σε κάθε εφημερία αντιμετωπίζονται κατά μέσο όρο περί τα 100 περιστατικά. Αυτό σημαίνει ότι τα εφημερεύοντα νοσοκομεία το Σαββατοκύριακο δεν επιβαρύνονται με 200 και πλέον περιστατικά».

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηλίας Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με «μαγνητικό τομογράφο και μαστογράφο. Βρίσκομαι έξι μήνες στη θέση του διοικητή της 6ης ΥΠε και μπορώ να σας πω ότι τα προβλήματα είναι πολλά και καθημερινά και πηγάζουν κυρίως από την υποστελέχωση. Προσπαθούμε καθημερινά να τα διαχειριστούμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ζητώντας φυσικά τη συνδρομή του υπουργείου» προσθέτοντας:«Από την πλευρά μας δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και για το δικό σας Κέντρο Υγείας που είναι το μεγαλύτερο από τα 90 που έχουμε στην Υγειονομική μας περιφέρεια και από τα μεγαλύτερα της χώρας. Ολοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας, με όραμα, με σύμπνοια και στόχο μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αννα Μαστοράκου ανέφερε ότι μέσω του δικτύου υγιών περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο οποίο έχει ενταχθεί και η δική μας Περιφέρεια θα εφαρμοστούν σημαντικά προγράμματα πρόληψης για τη δημόσια υγεία. «Είμαστε σε συνεργασία με την 6η Υπε, ώστε να μπορέσουμε σε συνεργασία και με τα Κέντρα Υγείας να κάνουμε παρεμβάσεις ουσίας στην κοινότητα όπου έχουμε σοβαρά προβλήματα με τον διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα παιδική παχυσαρκία, ώστε να έχουμε σωστή ρύθμιση όλων αυτών των ασθενών και πρώιμη διάγνωση. Ο ρόλος των Κέντρων Υγείας είναι καθοριστικός και πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλα τα περιστατικά δεν είναι για τα νοσοκομεία».

Εκ μέρους του υφυπουργού Πολιτισμού ο Θανάσης Καφέζας αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε στο προσωπικό της υγειονομικής μονάδας με την επισήμανση: «Την περίοδο του κορονοϊού, σας χειροκροτήσαμε για την πολύτιμη προσφορά σας στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Μετά σας ξεχάσαμε παρότι συνεχίζεται να προσφέρεται με την ίδια δυναμική».

Επίσης τις ευχές τους στο προσωπικό έδωσαν ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠε αρμόδιος για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχικής Υγείας Βασίλης Στασινόπουλος και η προϊσταμένη Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Αγ. Αλεξίου Πάτρας Κωνσταντίνα Ζουμπούλη.