«Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Ελλάδα»: Πώς μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ την συγκέντρωση της Αθήνας για τα Τέμπη

Διεθνής Κάλυψη των Μαζικών Διαδηλώσεων στην Ελλάδα για τη 2η Επέτειο του Δυστυχήματος στα Τέμπη

Τέμπη

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία καλύπτουν εκτενώς τα μαζικά συλλαλητήρια μνήμης που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ελληνικές πόλεις, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Το Reuters αναφέρει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την Ελλάδα, απαιτώντας δικαιοσύνη στη δεύτερη επέτειο του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη χώρα», προσθέτοντας ότι εκτός από την 24ωρη απεργία για την επέτειο, πολλοί ιδιωτικοί τομείς παρέμειναν κλειστοί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, με τίτλο «Λαοθάλασσα στη μνήμη των θυμάτων της σύγκρουσης τρένων του 2023», αναφέρεται στις διαδηλώσεις, ενώ το CNN παρουσίασε τις κινητοποιήσεις ως την κύρια είδηση στον ιστότοπό του.

Ο Guardian κάνει εκτενή αναφορά στις διαδηλώσεις σε περισσότερες από 200 πόλεις και κοινότητες της Ελλάδας, ενώ σημειώνει ότι παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε περιοχές της ελληνικής διασποράς, από τον Καναδά έως την Αυστραλία, ως ένδειξη οργής για το τραγικό γεγονός.

«Στην Ελλάδα, οι οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών απαιτούν δικαιοσύνη», σημειώνει η Le Monde, ενώ η Liberation αναφέρει: «Γενική απεργία και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα… Δύο χρόνια μετά, η χώρα βιώνει ημέρα διαμαρτυρίας για τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της».

Το BBC κάνει λόγο για «μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Ελλάδα», ενώ αναφέρει ότι οι πολίτες συμμετέχουν σε γενική απεργία για να τιμήσουν τη δεύτερη επέτειο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που άφησε πίσω του 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο τίτλος του Al Jazeera είναι «Η οργή ξεχειλίζει καθώς η Ελλάδα θυμάται το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα δύο χρόνια μετά».

Αντίστοιχες αναφορές δημοσίευσαν το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa και το τουρκικό Anadolu, εντάσσοντας τις κινητοποιήσεις στις τηλεγραφημένες τους ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια στη Βουλή: Φωτιές, μολότοφ και πέτρες – Εννέα τραυματίες ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

«Δεν έχω οξυγόνο»: Ολόκληρη η Πάτρα αναπνέει σήμερα για τα Τέμπη – «Βούλιαξε» η πλατεία Γεωργίου – Πάνω από 50.000 στους δρόμους ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών ΒΙΝΤΕΟ

Οι διαδηλώσεις-σύμβολο ξύπνησαν τον κόσμο από το λήθαργο